Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

T. Erdogan: «Χάσαμε, θα μιλήσουμε με τον Ocalan»

Έμμεση αναγνώριση της ήττας του τουρκικού Στρατού και του τουρκικού κράτους αποτελεί η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Tayyip Erdogan σε δημοσιογράφους ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας θα μπορούσαν να αρχίσουν συνομιλίες με τον πιο μισητό άνθρωπο για τους Τούρκους...
τον ηγέτη του PKK Abdullah Ocalan ο οποίο είναι φυλακισμένος εδώ και 13 χρόνια στις φυλακές της νήσου Imrali.
 «Η ΜΙΤ μπορεί να  κάνει οποιαδήποτε κίνηση, οποτεδήποτε,  Για παράδειγμα, εάν είναι αναγκαίο μπορεί να πάει στο Ιμραλί  ακόμα και αύριο... Θα έλεγα  στην ΜΙΤ.  Πράξτε ότι είναι απαραίτητο», υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο «NTV» ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.
Οι τελευταίες επιτυχίες του PKK σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη ήττα των αναρτών στην Συρία και την προδικασμένη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους μέσα από την ισχυροποίηση των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας και μελλοντικά της Τουρκίας έχει οδηγήσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε αδιέξοδο αφού κινδυνεύει να υποστεί την δεύτερη μεγαλύτερη διπλωματική καταστροφή μετά την Συνθήκη των Σεβρών τότε που οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν προβλέψει την ίδρυση κουρδικού κράτους που τελικά ποτέ δεν έγινε.
Ο συνδυασμός των στρατιωτικών ηττών με την πολιτική και εθνική αναγέννηση των Κούρδων στο τουρκικό Κουρδιστάν και την πλήρη απαξιωτική στάση των Κούρδων έναντι των τουρκικών κρατικών δομών και θεσμών οδηγούν την Τουρκία στο πλήρες αδιέξοδο και σε μία διπλωματική και πολιτική ήττα που δεν θα έχει αντιμετωπίσει εδώ και 90 χρόνια.
Για τους παραπάνω λόγους ο Τούρκος πρωθυπουργός τρέχει να προλάβει τα χειρότερα και αφουγκραζόμενος και την τουρκική κοινή γνώμη η οποία έχουν κουραστεί να μετρά νεκρούς προχώρησε σερ αυτό
το τολμηρό βήμα δηλώνοντας ότι  «Τέτοιες συναντήσεις μπορούν να γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί λύση και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν ως μία κίνηση που υποκινεί την τρομοκρατία».

Τελικά όπως για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η δύναμη των όπλων και η αποφασιστικότητα μαζί με την προσήλωση στον στόχο έχει αποτελέσματα. Δυστυχώς για την ελληνική διπλωματία και τις ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά είναι ψηλά γράμματα ιδιαίτερα για μία κοινωνία χωρίς υπομονή που έμαθε στο εύκολο κέρδος και στην γρήγορη επιτυχία.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...