Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ;


Πρώτη η ΝΔ αλλά χωρίς συνεταίρους:
"ΟΧΙ" από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!!!

Πρώτο το κόμμα τη ΝΔ βγάζει τελικά η κάλπη με διαφορά περί το 2,4 (29,5 με 27,1%). Σε δείγμα 3.700 εκλογικών τμημάτων της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Singular Logic, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% και 128 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,1% και 72 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 12,3% και 33 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,6% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή 7% και 18 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2% και 17 έδρες και το ΚΚΕ 4,5% και 12 έδρες.

Στη νέα Βουλή συμμετέχουν επτά κόμματα, ενώ το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής είναι μειωμένο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαϊου, και διαμορφώνεται στο 4%.
Σύμφωνα με την ανάλυση του exit poll, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό προβάδισμα στις ηλικίες μέχρι 54 ετών, ενώ η ΝΔ προηγείται στους άνω των 55 ετών, ηλικιακή ομάδα στην οποία αποσπά υψηλότερα ποσοστά και το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33% των προτιμήσεων, η ΝΔ το 20% και το ΠΑΣΟΚ το 6%.

Στην ομάδα από 35-54 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34%, η ΝΔ το 24% και το ΠΑΣΟΚ το 8%. Τέλος, στις ηλικίες από 55 ετών και πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20%, η ΝΔ 39% και το ΠΑΣΟΚ το 17%.

Η κατανομή των εδρών με βάση τα exit polls

Νέα Δημοκρατία: 77+50 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 76
ΠΑΣΟΚ: 30
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 18
Χρυσή Αυγή: 18
Δημοκρατική Αριστερά: 16
ΚΚΕ: 15
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι "Θα είμαστε μια πανίσχυρη αντιπολίτευση" άρα δεν προβλέπεται να είναι στην κυβέρνηση.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί είναι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως του προέδρου της ΚΟ, Αλέξη Τσίπρα. Που δείχνει ότι, ακόμη και αν σε αυτές τις εκλογές δεν πάρει την πρώτη θέση, είναι απλώς θέμα χρόνου να το πετύχει. Με ποσοστά, πια, που δεν θα αφήνουν αμφισβήτηση όχι για την πρωτιά, αλλά και για την αυτοδυναμία.

Μόνον αν επιτύχει 100% η νέα μνημοναική κυβέρνηση της ΝΔ και ανταποκριθεί σε όσα δεν έχουν έως σήμερα ανταποκριθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις του προηγούμενου δικομματισμού. Και έτσι να αποκτήσει πάλι η Νέα Δημοκρατία ποσοστά αυτοδυναμίας μετά τις επόμενες εκλογές.
 Ακόμη και στην περίπτωση που δεν νικήσει απόψε (που μοιάζει τώρα τόσο πιθανή όσο και να νικήσει), ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παρά να περιμένει. Το θέμα είναι τι θα κάνει όσο περιμένει – εφόσον βεβαίως σχηματιστεί κυβέρνηση από τους άλλους.
Η πορεία του μετά την 6η Μαΐου δείχνει ότι μαθαίνει γρήγορα. Και ότι έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως όσο πλησιάζει προς την εξουσία, πρέπει να ωιμάσει. Αυτές οι συνιστώσες και τα αντάρτικα, αυτή η πολυφωνία, αυτές οι αμφιβόλου εθνικής ταυτότητας πολιτικές θέσεις, μόνο κακό του έκαναν.  defencenet.gr


ΠΑΣΟΚ: Δεν στηρίζει κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ
Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε, διά διαρροής από το γραφείο του προέδρου του κόμματος Ε.Βενιζέλου, ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κυβέρνηση στην οποία δεν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο Ε.Βενιζέλος στις συζητήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματός του. Ο λόγος είναι απλός:
Φοβάται εκλογική εξόντωση του κόμματος (ότι έχει απομείνει) και απώλεια ακόμα και αυτού του 10-11% που κατάφερε με πολύ κόπο και κέρδισε. Και η ΝΔ με την ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν 143 έδρες, μόλις...
Εδώ πλέον ξεκινάει ένα νέο θρίλερ...
defncenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...