Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ακόμα ένας τάφος...στο σφυρί! Αυτός του Ρομπέν των Δασών

Στη μόδα...έγινε τελευταία να βγαίνουν στο σφυρί και οι τάφοι επωνύμων. Μετά τον τάφο του Ελβις Πρίσλευ, τώρα και ο Ρομπέν των Δασών.


Προς 9 εκατ. ευρώ περίπου πωλείται η έκταση όπου ετάφη ο Βρετανός λαϊκός ήρωας, Ρομπέν των Δασών.
Σύμφωνα με την Daily Mail, είναι η πρώτη φορά στα 450 χρόνια ιστορίας της περιοχής, που η συγκεκριμένη έκταση πωλείται.
Πρόκειται για το Kirklees Estate, που βρίσκεται στα σύνορα με το Δυτικό Γιορκσάιρ, χωριό του Χαρτσχέντ.
Ο μέλλων ιδιοκτήτης θα αγοράσει τόσο την έκταση των 750 στρεμμάτων όσο και την έπαυλη που είναι κτισμένη στο Kirklees Estate.
Επίσης, εκτός από το κυρίως οικοδόμημα, υπάρχει ξενώνας, δύο αγροικίες, αρκετοί βοηθητικοί χώροι, όπως και το σπίτι του επιστάτη της έκτασης. Παλαιότερα ήταν οικισμός των Ρωμαίων και ονομαζόταν Kirklees Priory (ηγουμενείο), ενώ σύμφωνα με τον μύθο και την παράδοση εκεί είναι θαμμένος ο "εχθρός" του σερίφη του Νότιγχαμ, ο Ρομπέν των Δασών.
Ο θάνατος του Ρομπέν των Δασών δε διασαφηνίστηκε ποτέ και τον σκεπάζει πέπλο μυστηρίου.
Ο θρύλος λέει ότι έφθασε σε βαθιά γεράματα και αποδυναμωμένος πλέον πήρε το τόξο του και βάζοντας φωτιά σ' ένα βέλος το εκτόξευσε λέγοντας ότι θα ταφεί εκεί που θα προσγειωνόταν αυτό. Στα βορειοδυτικά του τάφου του υπάρχει ένα διατηρητέο μνημείο.
Το Ηγουμενείο κατασκευάστηκε το 1135 από τον λόρδο Reyner le Flemyng, και παρέμεινε στην κατοχή του μέχρι που ο βασιλιάς Ερρίκος ο Η' διέταξε τη διάλυση των μοναστηριών του 16ου αιώνα.

 prionokordela

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...