Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ;

1FVISTONIDA
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ

Το ρολόι στο Βατοπέδι δείχνει 12.30 το μεσημέρι… Πάει μπροστά… Τρεις ώρες… Βυζαντινό μέτρημα χρόνου… Τα πρόσωπα είναι φωτισμένα. Όλα γνωρίζουν το «Αναστάσιμο Μήνυμα»: Την απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

ΑΘΩΟΙ κρίθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η Δικαστής Μαρία Ψάλτη για την γνωστή υπόθεση για την Λίμνη Βιστωνίδα.
Ειδικότερα:
"Πρώτα οι κραυγές υπό το φως των προβολέων και μετά οι αθωώσεις, υπό το φως των κεριών…" Διαβάζουμε στο news247: "Αθώοι κρίθηκαν από τον Αρειο Πάγο ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η δικαστής Μαρία Ψάλτη για κατηγορία που αφορά την καθυστέρηση δημοσίευσης της απόφασης του πρωτοδικείου Ροδόπης που δικαίωνε κατά πλειοψηφία το δημόσιο στη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων. Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης που τους είχε καταδικάσει σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή.
Η Μαρία Ψάλτη είχε κριθεί ένοχη για παράβαση καθήκοντος και οι Εφραίμ - Αρσένιος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, περιέχει ασάφειες, στερείται νόμιμης βάσης και ερμηνεύει εσφαλμένα την εφαρμογή του νόμου".
vatopedi2

Ταξίδεψα όλη τη νύχτα για να βρεθώ στην Δάφνη και μετά στο Βατοπέδι. Έλαμπαν όλων τα πρόσωπα από την μεγάλη είδηση…
- Άγιε Ηγούμενε και τώρα;
- Κατά το 80% έχουν φύγει οι κατηγορίες. Το άλλο 20%, θα φανεί και γι’ αυτές η συκοφαντία και η προχειρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων – απαντά ο κ. Εφραίμ.
- Είστε ευχαριστημένος;
- Ναι. Ο Θεός βοήθησε και η Παναγία, να λάμψει η αλήθεια. Μας αδίκησαν, μας συκοφάντησαν, μας ταλαιπώρησαν. Αλλά δεν πειράζει. Πιστεύαμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Θα μας βοηθήσει η Παναγία…
- Ταλαιπωρηθήκατε;
- Ναι… Αλλά για το Μοναστήρι μας δεν έχει καμία βαρύτητα, καμία ταλαιπωρία.
Εκείνο που μας πείραξε ήταν οι συκοφαντίες… Μάλιστα έφθασε και Δικαστής που ενεπλάκη στην όλη υπόθεση να βγάλει βιβλίο εναντίον μας.
- Το διάβασα.
- Θα είδατε τι λέει… Δεν του κρατάμε κακία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε για την Ιστορία του Μοναστηριού… Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη. Δεν επιδιώξαμε ούτε δημοσιότητες, ούτε άλλες βοήθειες. Κάναμε πάντα αυτό που αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε. Και το κάναμε και το κάνουμε με ΕΥΘΥΝΗ και ΠΙΣΤΗ στον Μοναχισμό και την αποστολή μας.
Δεν θέλω τώρα να πω περισσότερα. Ευχαριστούμε τον Θεό που έδωσε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΡΣΕΝΙΟ
Έχουμε μπροστά μας τον γέροντα Αρσένιο που τράβηξε και αυτός πάμπολλα για την λίμνη Βιστωνίδα και για όσα ακολούθησαν και που με προχειρότητα αντιμετώπισε ο Τύπος.
Γερό σκαρί. Ακούραστος.
- Και τώρα;
- Ε, τώρα ας γνωρίσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ. Τι άλλο θέλουν; Ταλαιπώρησαν το Μοναστήρι… Αλλά τώρα ελπίζω να πήραν, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου την απάντηση.
Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Και ο καφές που ακολουθεί και το καθιερωμένο γλυκό φέρνει μαζί του την ξενάγηση στο Μουσείο του Μοναστηριού, όπου φιλοξενούνται σπάνια χειρόγραφα, εικόνες μεγάλης αξίας, φιρμάνια και μέρος της ιστορίας του Μοναστηριού.
Από κοντά ακούραστος – ξενύχτης αλλά ευτυχής – ο Μοναχός Ανδριανός.
- Και τώρα;
- Τώρα γυρίστε τα μάτια σας γύρω – γύρω. Έργα και μόνο έργα. Έπρεπε να γίνουν πολλά και γίνονται σιγά – σιγά με την βοήθεια του Θεού!
Το βράδυ στην Τράπεζα τα πρόσωπα έλαμπαν. Και η χαρά μεγάλη, γιατί συνέπεσε εκείνη την ημέρα να φτάσει στο Βατοπέδι εκπληρώνοντας τάμα του, ο Μητροπολίτης κ. Ταράσιος. Εντύπωση, μου έκανε η απλότητά του, ο καθαρός Λόγος του και το μικροσκοπικό εγκόλπιο, απλή αλυσίδα – ούτε καν ασημένια – στο στήθος του. Του είπα: Είστε το παράδειγμα της απλότητας.
Αφήνοντας το Βατοπέδι – όλα έγιναν σε χρόνο αστραπή – έχοντας και Εγώ περάσει περιπέτειες και περιπέτειες από αδικίες και συκοφαντίες είδα, για μια ακόμη φορά, ότι στα Πρόσωπα έλαμπε η δικαίωση.
Τα νερά της Λίμνης είχαν ξεπλύνει τα Πρόσωπα από την ιερή αγωνία, όχι μόνο για τα όσα υπέστησαν οι Μπροστάρηδες της Μονής και περισσότερο οι Εφραίμ και Αρσένιος αλλά και για όσα υπήρχαν ΑΠΕΙΛΕΣ για το ΑΥΡΙΟ της Μονής που όπως είναι γνωστό το Έργο της και η Πορεία της έχουν φτάσει σε όλη την ανθρωπότητα με επικεφαλής το Ρωσικό Πατριαρχείο και τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν.
Και μέσα στο καραβάκι της επιστροφής γνωστή προσωπικότητα – προσκυνητής στο Βατοπέδι μου είπε: Και τώρα κ. Μιχαλόπουλε, ποια νερά θα φθάσουν, να ξεπλύνουν τους συκοφάντες και τους λοιπούς βιαστικούς;
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...