Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ανεξάρτητο Κουρδιστάν προ των πυλών. «Τρόμος» στην Άγκυρα

Έξω από τα γραφεία της Κουρδικής Τοπικής Κυβέρνησης του Βορείου Ιράκ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει πλέον υπερήφανα η σημαία των Κούρδων. Η έπαρση της σημαίας των Κούρδων έλαβε χώρα με μία επίσημη τελετή και αποτελεί την πρώτη περίπτωση επίδειξης του συμβόλου των Κούρδων στο εξωτερικό.

Όπως γίνεται κατανοητό, η Ιστορία πλέον οδηγεί με γοργά βήματα προς τη..
κατεύθυνση δημιουργίας του πρώτου ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων της νεότερης ιστορίας, διαδικασία η οποία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στην περιοχή με αυτή που είχε η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του ’40 (1948).
Η αναγνωρισμένη πλέον από την διεθνή κοινότητα Κουρδική εθνική ταυτότητα αλλά και η νομική της έκφανση, όπως είναι μία κρατική οντότητα, έστω και ημιαυτόνομης μορφής για την ώρα, όσα χαμόγελα και να φέρνει σε γειτονικές χώρες οι οποίες πιστεύουν πως θα μπορούσαν να ελέγξουν την περιοχή, τουλάχιστον οικονομικά, άλλες τόσες σκέψεις και ανατριχίλες προκαλεί σε άλλους.
Η συνειδητοποίηση του γεγονότος πως μία ανεξάρτητη κουρδική εστία στην πόρτα τους αργά ή γρήγορα – μάλλον γρήγορα όπως δείχνουν τα πράγματα – θα δημιουργήσει καταστάσεις όπως αυτές που προηγήθηκαν της διάλυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έναν αιώνα πριν…


attikanea

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...