Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"From Russia with love" - Κούρσα πυρηνικών ξεκίνησε η Μόσχα

Ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο η Ρωσία και επιταχύνει την κατασκευή φορέων πυρηνικών κεφαλών, σε μία κίνηση η οποία κατα τα φαινόμενα αποσκοπεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα στις ΗΠΑ και στην Δύση γενικότερα ειδικά μετα τη ωμή παρέμβαση που επιχειρήθηκε στην εσωτερική ρωσική πολιτική σκηνή.

Οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας ενέταξαν....

εσπευσμένα στην δύναμη τους τρείς νέους διηπειρωτικούς πυραύλους (ICBM) RS-24 Yars στην βάση του Teykovo στην κεντρική ευρωπαϊκή Ρωσία. Το νέο Τάγμα πυραύλων θα αποτελέσει μέρος του Συντάγματος των πυραύλων RS-24 το οποίο κηρύχτηκε επιχειρησιακό πριν μόλις τέσσερις μήνες, τον Αύγουστο του 2011 και διαθέτει 12 βλήματα.

Τρία ακόμη βλήματα θα ενταχτούν σε υπηρεσία την ερχόμενη εβδομάδα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 15 RS-24 Yars. Η ανάπτυξη του δεύτερου Συντάγματος των νέων πυραύλων στην ίδια περιοχή θα έχει ολοκληρωθεί το 2012 και θα διαθέτει όπως και το πρώτο Σύνταγμα 15 βλήματα.




Μία αυτοκινούμενη μονάδα βλημάτων RS-24 Yars θα αναπτυχτεί στο Novosibirsk, ενώ μία ακόμη σε σιλό θα αναπτυχτεί στην περιοχή Kozelsk. Τέλος αναφορικά με τα βλήματα Topol-M ανακοινώθηκε ότι η ανάπτυξη και των τελευταίων βλημάτων θα ολοκληρωθεί το 2012 με έξι Συντάγματα στο Tatishchevo να
έχουν εξοπλιστεί με το βλήμα.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερις ακόμα πύραυλοι Topol-M θα προστεθούν στο σιλό των 52 βλημάτων στην περιοχή Tatishchevo μέχρι το τέλος του 2011 και τέσσερα ακόμα πριν από το τέλος του 2012.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...