Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο διωγμός ευκαιρία για συσπείρωση των Ορθοδόξων



Δεν θα αναλύσουμε το προφανές άδικο της προφυλάκισης του Ηγουμένου π. Εφραίμ. Ευτυχώς, το έκαναν ήδη εύστοχα και έγκαιρα πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες. Ο διωγμός όμως του γέροντος είναι συμβολικός και απευθύνεται ευθέως σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό έγινε αντιληπτό από το σύνολο των ευσυνείδητων χριστιανών που στήριξαν τον π. Εφραίμ είτε πίστευαν στην αθωότητά του είτε όχι.

   Εκείνο όμως που είναι εξαιρετικά θετικό είναι ότι για όλους εμάς, με αυτόν τον περίεργο τρόπο, αποδείχθηκε πανηγυρικά η σκευωρία που έστησαν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες κατά της Μονής και εν τέλει κατά της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλάβει με αυτόν τον ανέντιμο τρόπο την εξουσία μια δοτή κυβέρνηση που μας έφτασε έως εδώ…
Για την Εκκλησία αυτό το «χτύπημα» ήταν αφυπνιστικό! Και όλοι νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση, όταν ο ένας μετά τον άλλον, οι Ιεράρχες μας στήριξαν τον γέροντα παρά το επακόλουθο κόστος του χλευασμού από τα μασονοκίνητα ΜΜΕ.
Μας προβληματίζει έντονα όμως η εκκωφαντική σιωπή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Μονή Βατοπαιδίου. Το διεθνές κύρος του Παναγιωτάτου θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή των αδικημένων χριστιανών. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε παρέμβασή του. Αλλιώς οι κακοί λογισμοί που μας γεννήθηκαν περί «εκδίκησης» για την επίσκεψη του π. Εφραίμ στη Ρωσία, με την οποία το φανάρι δεν είναι σε πολύ καλές σχέσεις για καθαρά ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ λόγους (πρωτοκαθεδρίες κλπ) θα γίνουν πιο έντονοι. Περιμένουμε από τον πατέρα μας, τον μεγάλο άνδρα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας να υψώσει τη φωνή του. Οι διαθρησκειακές συναντήσεις μπορούν να περιμένουν…
Μας στεναχώρησαν επίσης οι δηλώσεις του Μητροπολίτου Πάφου κκ. Γεωργίου που επέλεξε να συνταχθεί με του διώκτες και να κατηγορήσει το σεβαστό γέροντα για παραποίηση του μοναχισμού!!! Εύλογη η απορία μας για το που και με ποιο τρόπο διδάθηκε ο Πανιερώτατος τα περί μοναχισμού.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κκ. Χρυσόστομος που μετά τις πολιτικές του παρεμβάσεις στην κυπριακή επικαιρότητα, έθεσε τα «μοναχικά πλαίσια»!!! Βέβαια δεν ξεχνάμε πόσο πολέμησε την αδελφότητα όταν πρωτοβγήκε το στημένο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου».
Οι τοποθετήσεις των δύο Ιεραρχών φανερώνουν ικανοποίηση για την άδικη προφυλάκιση ενός ιερωμένου. Ο σεβασμός στην Αρχιερωσύνη τους δεν μας επιτρέπει να εκθέσουμε τους περαιτέρω λογισμούς μας. Το μεταθανάτιο χαμόγελο του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού θα τους ελέγχει μέχρι την ποθούμενη μετάνοιά τους.
 
Η προφυλάκιση του π. Εφραίμ ίσως είναι η αρχή. Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα. Τον έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια. Τώρα εντείνεται. Αλλά οι θλιβεροί εκκλησιομάχοι ξεχνούν ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝΗ ΝΙΚΑ!
Ας ενωθούμε όλοι, μια γροθιά, ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και σίγουρα ο Παντεπόπτης Χριστός θα μας αναδείξει πάλι ΝΙΚΗΤΕΣ!
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...