Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ποίοι δικαστές έκριναν προφυλακιστέο τον Ηγούμενο Εφραίμ;

 Ειρήνη Καλού, η ανακρίτρια που εισηγήθηκε την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ
Ευγενία Κακαβά-πρόεδρος εφετών, υπό την προεδρία της συνεδρίασε το δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισε την προφυλάκιση.
Ποιοί άλλοι δύο Εφέτες ήταν στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών μαζί με την κα Κακαβά;;; 

Τέντες Ιωάννης (Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου) ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ !

Και κάτι άλλο, ιδιαίτερα σημαντικό:Κατά ποσό είναι ηθικό και δίκαιο ο... Γιώργος Πεταλωτής,ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση Βατοπαιδίου να είναι ο υφυπουργός δικαιοσύνης:!!!Άκουσον, άκουσον)
Τέντες Ιωάννης (Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου) ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ !Εμπιστεύομαστε τη δικαιοσύνη, αλλά θα δἐίξει εάν επαληθευτούμε...

Αποστείλετε την παρακάτω επιστολή στο φαξ :2118001332, εισαγγελία Αρείου Πάγου. 
Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Περιήλθε σε γνώση μας το παρακάτω κείμενο, με το οποίο συμφωνούμε όπως ακριβώς αναγράφεται και αποτελεί και δικό μας αίτημα.

Με μεγάλη μας έκπληξη και εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο κρίθηκε προφυλακιστέος ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ.

Μας προξενεί επίσης κατάπληξη το γεγονός ότι η απόφαση αυτή εδόθη στη δημοσιότητα παραμονές της Γέννησης του Κυρίου ημών Ιησού χριστού, που αν μη τι άλλο μαρτυρεί αυστηρή και ανεπιεική κρίση και μάλιστα χωρίς να γίνει γνωστή η αιτιολογία της.

Το δικαστικό συμβούλιο, όπως πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ήρε με απόφασή του την διαφωνία ανάμεσα στον Εισαγγελέα, που είχε προτείνει μόνο την επιβολή περιοριστικών όρων και να μη προφυλακιστεί ο Γέρων Εφραίμ, και στην ανακρίτρια που είχε προτείνει την προφυλάκισή του.

Έγκριτοι νομικοί μας βεβαιώνουν ότι σύμφωνα με τον νόμο, για να προφυλακιστεί κάποιος κατηγορούμενος που κατηγορείται για έγκλημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος θα πρέπει να κριθεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και υπάρχει κίνδυνος να μη εμφανιστεί στο δικαστήριο να δικαστεί κλπ., ότι οι περιοριστικοί όροι (δηλ. χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου, εμφάνιση ενώπιον Αστυνομικής Αρχής) δεν επαρκούν και επιπροσθέτως ότι ο κατηγορούμενος κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα ή σε βαρύτερες περιπτώσεις με βάση συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Μάλιστα η κατά το νόμο βαρύτητα της αποδιδόμενης πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης.

Δεν γνωρίζουμε την αιτιολογία του Δικαστικού Συμβουλίου. Γνωρίζουμε όμως τη βιωτή του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και την πνευματικότητα αυτού και βεβαιώνουμε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε βεβαίως και επικίνδυνος για την τέλεση άλλων αδικημάτων. Είναι δε γνωστό ότι εγκαταβιώνει στη Μονής της μετανοίας της όπου και ποιμαίνει 120 μοναχούς. Μας είναι αδιανόητο να εξομοιώνεται η προσωπικότητα του Γέροντος με καθ’ έξιν και επικίνδυνους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Συμπαριστάμενοι λοιπόν στον Γέροντα Εφραίμ για την άδικη δοκιμασία που υφίσταται, αιτούμεθα να προσβάλετε την άνω απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία φρονούμε ότι θίγει τον νομικό μας πολιτισμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ηθική τάξη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...