Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τι μπορούν να φτιάξουν οι Κινέζοι αν τους δώσουν το αμερικανικό uav οι Ιρανοί;

Ποια χώρα θέλει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το Αμερικανικό uav που έχουν οι Ιρανοί στα χέρια τους; Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη:η Κίνα.

Ποια χώρα θέλει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το Αμερικανικό uav που έχουν οι Ιρανοί στα χέρια τους; Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη:η Κίνα.
Το ερώτημα είναι αν η Τεχεράνη θα επιτρέψει στο Πεκίνο να έχει πρόσβαση στα τεχνολογικά μυστικά του RQ-170. Οι περισσότεροι στοιχματίζουν πως είναι θέμα χρόνου οι Κινέζοι να έχουν στα χέρια τους το uav και όπως έκαναν και με τα συντρίμμια του stealth που είχαν καταρρίψει οι Σέρβοι στο Κόσσοβο να προχωρήσουν σ΄ αυτό που ξέρουν καλά:στην τέλεια αντιγραφή.

Από εκείνα τα συντρίμμια ,ανέπτυξαν τη τεχνολογία stealth στο μαχητικό J-20 που κατασκευάζουν.

Το Ιράν έχει σημαντικά πολιτικά, στρατιωτικά, και οικονομικά κίνητρα για την παροχή πρόσβασης στα μυστικά του uav στους Κινέζους, .

Παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων Ιρανών αξιωματούχων, το Ιράν δεν έχει την τεχνική ικανότητα να εκμεταλλευτεί από μόνο του τις προηγμένες τεχνολογίες του RQ-170 . Η Κίνα μπορεί να τους δώσει αυτό που θέλουν.Χρήσιμες πληροφορίες για αντίμετρα.

Μια ισχυρή σχέση με πωλήσεις όπλων έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Κίνας και του Ιράν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.Η Κίνα έχει προμηθεύσει το Ιράν με στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών (F-7), περιπολικών σκαφών , αντι-ship πυραύλων , και me τεχνολογίες καθοδήγησης για χρήση βαλλιστικών πυραύλων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο του Ιράν Mehr News, Κινέζοι και Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ήδη κάνει αίτηση για να επιθεωρήσουν το RQ-170.


Η Κίνα καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη δικού της UAV. Το 2010, η Κίνα παρουσίασε 25 διαφορετικά μοντέλα UAV στο airshow Zhuhai . Οι υπάλληλοι που της ASN Chinas Technology Group ισχυρίστηκαν ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας, χρησιμοποιεί ήδη δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το Ινστιτούτο Διεθνών Στρατηγικών Μελετών αναφέρει ότι η Κίνα έχει αναπτύξει διάφορους τύπους UAV αν και δεν κάνει καμία ειδική αναφορά για τις ένοπλα uav.


Συνεπώς η πρόσβαση κινέζων μηχναικών στο RQ-170, θα τους έδινε την ευκαιρία να μελετήσουν τα συστήματα αισθητήρων του , ελέγχου και συστημάτων επικοινωνίας, καθώς και τα υλικά και τα σχεδιαστικά στοιχεία που το καθιστούν “αόρατο”. Η πρόσβαση στο uav μπορεί ακόμη να επιτρέψει στους μηχανικούς να κατανοήσουν και να μάθουν αρκετά για την ανάπτυξη βελτιωμένων αντίμετρων σε παρόμοια συστήματα. Η Κίνα δίνει μεγάλη προσοχή στη βελτίωση της αντιαεροπορικής άμυνας της και την ανάπτυξη μέσων για να αντιμετωπίζει την τεχνολογία stealth των ΗΠΑ.




 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...