Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η IBM προβλέπει εγκεφαλικά ελεγχόμενα smartphones στην επόμενη πενταετία

Από το 2006, η IBM έχει προβλέψει ποιες θα είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις τα επόμενα πέντε χρόνια, στα πλαίσια των σειρών 5 στα 5, μία τεχνολογική εξέλιξη δηλαδή για κάθε χρόνο.

Φέτος, η εταιρεία, δήλωσε ότι μέχρι το 2017, η τεχνολογία ανάγνωσης των εγκεφαλικών κυμάτων θα έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε φορώντας ένα είδος καπέλου στο κεφάλι, να επιτρέπεται διαβάζεται η σκέψη και να μεταδίδεται σε ένα smartphone.

Η IBM κάνει, ωστόσο και μερικές ακόμα αρκετά τολμηρές προβλέψεις, όπως σπίτια τα οποία θα τροφοδοτούνται με ενέργεια που θα παράγουν οι ίδιοι οι κάτοικοι ή ακόμα και βιομετρικά προφίλ τα οποία θα  αντικαθιστούν τα passwords.

Αν και μπορεί να ακούγονται κάπως ουτοπικά ή τρελά κάποια από αυτά, ωστόσο η εταιρεία έχει καταφέρει κάποια αρκετά καλά ρεκόρ με τις προβλέψεις του 2006, όπως διαδικτυακή απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη, ενώ το 2008 είχε προβλέψει την αναγνώριση φωνής και λόγου, καθώς και εξελιγμένη φωνητική τεχνολογία η οποία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να «μάθει» από την εισαγωγή δεδομένων του χρήστη.

Γ.Θ.: Πίσω από αυτό βλέπω τα μαύρα σχέδια της νέας τάξης και την ψύχωσή της να μας ελέγξει το νου και να μας κάνει ρομπότ με σκλαβωμένη ψυχή


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...