Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: Η αναβάθμιση 2012

Μέσα στα πλησιέστερα τρία χρόνια για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας θα επενδυθούν σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια  ρούβλια ή 130 διασεκατομμύρια δολάρια.

Το 2012 για την αγορά των εξοπλισμών, μαχητικών και ειδικών οχημάτων προβλέπεται να χορηγηθούν 1,1 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια).  Ανάφερε αυτούς τους αριθμούς ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ.
Ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού Στρατού προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Κύριο καθήκον εδώ είναι μέσα στα 4 χρόνια οι δυνάμεις του Στρατού και του Στόλου της χώρας να εφοδιαστούν κατά 30%  με σύγχρονους εξοπλισμούς και μαχητικά οχήματα και ως το 2020 το επίπεδο εξοπλισμών και τεχνολογίας στις Δυνάμεις των συνδεδυασμένων όπλων να ανεβεί ως 70%, και στη ρωσικη πυρηνική τριάδα – ως 80%.
Θα συμπληρωθούν σημαντικά από νέα πщλεμικά αεροσκάφη και συστήματα Αεράμυηνας και οι Πολεμικές Αεροπορικές Δυνάμεις της Ρωσίας. Οι Δυνάμεις αυτές πρόκειται να πάρουν σχεδόν 60 νέα και εκσυγχρονισμένα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, μαζί και συστήματα S-400, συστήματα Ραντάρ Sky-Y και αντιαεροπορικά πυροβόλα πυραυλικά συστήματα  Pantsir-S1. Οι Πολεμικές Αεροπορικές Δυνάμεις της Ρωσίας προβλέπεται να πάρουν στη διάθεσή τους επίσης και σχεδόν 90 νέα και εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα,- είπε ο Βίκτορ Λιτόβκιν, υπεύθυνος συντάκτης της «Ανεξάρτητης Στρατιωτικής Επιθεώρησης».

-«Οι Πολεμικές Αεροπορικές Δυνάμεις θα πάρουν πάρα πολλά καταδιωκτικά, βομβαρδιστικά και άλλα αεροπλάνα και ελικόπτερα, τέτοια όπως είναι π.χ., τα Su-30, MiG-29και  Su-34. Θα εφοδιαστούν επίσης και με αρκετά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Γενικά θα πάρουν του χρόνου πολλά αεροσκάφη»,- σημείωσε ο Βικτορ Λιτόβκιν.

Τα μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 θα μεγαλώσουν, βέβαια, σημαντικά την μαχητική ισχύ των Πολεμικών Αεροπορικών Δυνάμεων της χώρας. Ώς προς τις ικανότητες ευελιξίας και τα κθήκοντα που εκπληρώνουν τα Su-34 πλησιάζουν πολύ κοντά τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων. Το Su-34 μπορεί να πετάξει από τη Μόσχα ως το Βλαντιβοστόκ με δυό εναέριους επανεφοδιασμούς, χωρίς οποιαδήποτε υπερκόπωση για τους πιλότους, γιατί μπορεί να πετά με αυτόματο πιλότο.

Οι  προβλεπόμενες στρατιωτικές δαπάνες του προϋπολογισμού για το 2012, εκτός από την αγορά εξοπλισμών και στρατιωτικών οχημάτων, θα χρησιμοποιούνται επίσης και για διάφορες έρευνες και τη συνέχιση των προγραμμάτων  που η εκπλήρωσή τους είχε αρχίσει νωρίτερα. Από το 2012 η Ρωσία προχωρεί στην κατασκευή μιάς σειράς τελειοποιημένων στρατηγικών ατομοκίνητων υποβρυχίων τύπου Borey-A στην επιχείρηση Sevmash. Επίσης, το νέο έτος ξεκινά ένα τριετές πρόγραμμα τελειοποίησης των μαχητικών με προοπτική εξαρτήσεων του στρατιώτη ρωσικής κατασκευής, χρησιμοποιώντας και τις  υφιστάμενες κατακτήσεις.  Οι εξαρτήσεις αυτές περιλάμβάνουν θωρακισμένη προστασία, πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό επικοινωνίας. Πρέπει να είναι «λογικου βάρους» και να βασίζονται στην σπονδυλωτή αρχή (modular concept).
http://greek.ruvr.ru/2011/12/08/61817431.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...