Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Έχει δίκιο και ο Λέων Τολστόι όταν λέει: «Αν εμφανιζόταν τώρα ο Ιησούς Χριστός, θα Του ζητούσαν αυτόγραφο και τίποτα περισσότερο...»

Αν σήμερα φίλε κατάφερες να κάνεις κάποιον να προσευχηθεί, να χαμογελάσει, να συγχωρήσει, να αγαπήσει, να δώσει, να βοηθήσει, να καταλάβει, να πιστέψει, να ελπίζει, τότε φίλε κατάφερες να κάνεις αυτή τη μέρα να μην περάσει μάταια.  Άνθρωπε, κατάφερες να κάνεις το θέλημα του Θεού, κατάφερες να κάνεις αυτόν τον κόσμο γεμάτο κακία, να γίνει λίγο καλύτερος!  Έλα αγαπητέ άνθρωπε, όπου κι αν είσαι σε αυτόν τον κόσμο χαρούμενος ή με δάκρυα στα μάτια, τιμώ με ένα χαμόγελο, με μια αγκαλιά, αλλά πάνω από όλα με μια προσευχή στον Θεό και στη Μητέρα του Θεού!
ΠΑΤΉΡ ΙΩΆΝΝΗΣ ΝΤΑΣΙ

Είπε γέρων.Όσο καλά και να τα κάνεις.....σε κάποιους δεν θα αρέσεις ποτέ γιατί το πνεύμα μέσα σου ερεθίζει τους δαίμονες μέσα τους. 

Σήμερα οι άνθρωποι έχουν συγκρούσεις και για υλικά αγαθά.  Οι πόλεμοι, οι κατακτήσεις, στο παρελθόν ήταν για πόρους και παραμένιυν μέχρι σήμερα.  Αυτό καταδεικνύει τις ανησυχίες του ανθρώπινου είδους.  Τα υλικά αγαθά είναι ένας πειρασμός, καλός στο βλέμμα, άξιος επιθυμίας.  Κηρύττουμε πολλά, γράφουμε πολλά, χτίζουμε τόσα, αλλά κάνουμε πολύ λίγα.
 Τα μαθήματα ανθρωπιάς είναι όλο και πιο σπάνια, ή τουλάχιστον δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν για να αποκτήσει θάρρος ο άνθρωπος, μέσω της δύναμης του παραδείγματος. Ο αρνητικός κοινωνικός μιμητισμός είναι γεμάτο άνθιση. Σε κάθε, , άσχημο "της ημέρας υπάρχει ένα,, όμορφο" που θέλουμε να βρούμε. Ειδικά επειδή είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε ότι η Ορθοδοξία είναι αυτή που έχει τον τελευταίο και βαθύτερο λόγο.
 Έχει δίκιο και ο Λέων Τολστόι όταν λέει:
 «Αν εμφανιζόταν τώρα ο Ιησούς Χριστός, θα Του ζητούσαν αυτόγραφο και τίποτα περισσότερο...»;!
  Πρωτοσύγκελος Χρυσόστομος Φιλιπέσκου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...