Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Οἱ Παπικοὶ τῆς Ἑλλάδος οὐδέποτε ἔλαβαν μέρος εἰς τοὺς ἀγῶνας ὑπὲρ τῆς Πατρίδος!

 Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ πατρὸς Γεωργίου Μεταλληνοῦ 

6 σχόλια:

 1. ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΥΜΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΦΑΓΗ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΤΡΕΞΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ,ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τότε ή και παλιότερα Προστάτης των καθολικών της Ελλάδας είναι η Γαλλία. Ολοι προσπαθούν να βάλουν πόδι εδώ με όποιονδηποτε τρόπο. Ο δε πάπας; το 1453 ένας από τους όρους για να στείλει βοήθεια στην Κωνσταντινούπολη ήταν να σταματήσει να μιλάει Ελληνικά! Και αν πιστεύει κανείς ότι δεν έχουν τα ίδια μυαλά με τότε πλανάται πλάνη οικτράν.

   Διαγραφή
 2. Ο ΣΟΥΤΣΟΣ;;ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ;;ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν άρχισε ο απελευθερωτικος αγώνας του 1821 ορφανευαν πολλές Ελληνικές οικογένειες και επειδή οι Παπικοι στα νησιά Τήνο, Σύρο, Νάξο κλπ ήσαν αρκετά οργανωμένοι και είχαν και ορφανοτροφεια, τα ορφανά Ελληνοπουλα τα έπαιρναν εκεί για να τα προσηλυτισουν στον παπισμο με τη δικαιολογία της ορφανιας.
  Όπως γνωρίζουμε οι περισσότερες θαυματουργες εικόνες της Παναγίας μας εμφανίζονται σε απροσιτα και έρημα μέρη όπου εκλειπει η κοσμική αμαρτια. Όπως η Παναγια η Προυσιωτισσα, η Χοζοβιωτισσα, οι Αγιορειτικες εικόνες κλπ.
  Κατά Θεία παραχώρηση το 1823 εμφανίστηκε η Παναγια η Μεγαλοχαρη στο λιμάνι της Τήνου, μέρος πολυβουο και κοσμικο και άρχισε να θαυματουργει άμεσα και με μεγάλα θαύματα για να ανακόψει τη Λατινοποιηση ολοκλήρου του νησιωτικου Αιγαίου που επιχειρουσαν οι Παπικοι......
  Πράγματι έτσι και έγινε. Μέχρι σήμερα παραμένει στα νησιά αυτά μικρός θύλακας Παπικων για να μας θυμίζει τι σημαίνει Ορθοδοξια και γιατί εχυθη τόσο αίμα για τη προάσπιση της. Επίσης για να δούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει το σχέδιο του Θεού. ....
  Πίστη χρειάζεται η Ελλάδα μας και μ αυτήν θα αντιμετωπισει όλους όσους την επιβουλευονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το 1821 είπαν για νησί με καθολικούς -δεν θυμάμαι πιο ήταν- Εάν είναι Έλληνες να βοηθήσουν αλλιώς να τους δούμε ως εχθρικό έδαφος και να πράξουμε αναλόγως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς αλλά είναι η ωμή αλήθεια η κατάκτηση από τους Τούρκους και η μη ένωση των εκκλησιών μας απέτρεψε την αφομοίωση μας από την Δυση.Με τους Ρωμαίους δεν είχαμε διάφορες.Αλλα όταν επικράτησαν οι Φράγκοι και Γερμανοί Πάπες στην Ρώμη έφεραν το σχίσμα με την εισαγωγή αιρέσεων και μίσος για τους Ορθόδοξους Έλληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...