Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ''Η Σύνοδος του Κολυμπαρίου είναι η αιτία όλων των κακών που ζούμε και θα ζήσουμε ακόμα..''

Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος: ''Το 2016 έγινε η Σύνοδος στο Κολυμπάρι και από τότε κολυμπούμε μέσα στις ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Κολυμπαρίου. Εκεί στο Κολυμπάρι ποια ήταν η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ; Ό' τι υπάρχουν και ετερόδοξες εκκλησίες που είναι εκκλησίες..!!''

(Ο Πανιερώτατος διαβάζει από το εισαγωγικό σημείωμα - πρόλογο του ιδίου, το οποίο εμπεριέχεται στα βιβλία: ''Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου Ομιλίες, τόμος Α´ και Β´. Λόγοι εμπειρικής θεολογίας αγίων Πατέρων και Μητέρων'', από τις εκδόσεις «Θεομόρφου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

5 σχόλια:

 1. Ὃτι ὑπάρχουν καὶ ἑτερόδοξες ἐκκλησίες ποὺ εἶναι ἐκκλησίες..!!=διάβολος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ἡ Σύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου εἶναι ἡ αἰτία ὅλων των κακῶν ποὺ ζοῦμε καὶ θὰ ζήσουμε ἀκόμα..

  Σεβασμιωτατοι γνωρίζετε τί πάθαμε μὲ τὸ συλλείτουργο τοῦ Κ. Παλαιολόγου στὴν Ἅγια Σοφία σᾶς ἰκετευωμε καταργεῖστε το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ! ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ζούμε τα "πέντε Π" με πείνα και πόλεμο. Συγκλονιστικά τα όσα μαρτυρεί κληρικός της Εκκλησίας μας, με ρίζες από τη Σμύρνη. Προλέγει ότι η Τουρκία θα καταστραφεί με νέο, πιο ισχυρό από τα 7 Ρίχτερ (IX στη κλίμακα Μερκάλι), πλήγμα από τον Εγκέλαδο και χιλιάδες θα πεθαίνουν από χολέρα. Στην Ελλάδα θα δοκιμαστούμε από έλλειψη τροφής και τις τουρκικές προκλήσεις (60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται από χθες στο Αιγαίο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι δεσποτες και αρχιερείς αν παρεκλινουν τις ορθοδοξίας, ορθοπραξιας και η πλειοψηφία των πιστών τους θεωρούν τουλάχιστον ανάξιος, δεν προβλέπεται τρόπος να αντικατασταθουν? Μιας και η εκλογή τους γίνεται χωρίς την έγκριση του ποίμνιο τους. Αν όχι, και πρέπει ισοβιως να ανεχωμαστε τις οποίες αιρετικές αποφάσεις τους, σε τι διαφέρουμε από το παπικο αλάθητο. Και πόσο χριστιανικό και δημοκρατικό είναι να λαμβάνονται αποφάσεις πάνω στην πίστη μας χωρίς να ερωτηθουμε αν συμφωνούμε. Μια είναι η εκκλησία του Θεού και κανένα πάρε-δώσε δε θέλουμε με αιρετικούς. Αν θέλουν ένωση ας ασπαστουν όλοι την ορθοδοξία ως έχει. Δε διαπραγματευομαστε την πίστη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...