Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Μητροπολίτης Κύκκου : Θα πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος να ανακαλέσει την απόφαση του

 Την αυθαιρεσία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ να μνημονεύσει τον «Προκαθήμενο» της Ουκρανίας, χωρίς τη σύμφωνο γνώμη και συγκατάθεση των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, έψεξε με δηλώσεις του, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου, «Μέρα Μεσημέρι», ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

σχόλιο Γ.Θ : Αδέρφια, επειδή πολλοί ρωτάνε και έχουν την ανησυχία για τις προθέσεις και των υπολοίπων Ιεραρχών της Κυπριακής Εκκλησίας, πέρα από τους τέσσερις Άξιους Ιεράρχες που αντιστάθηκαν στην παπική αυτή κίνηση του Κύπρου, να επισημάνω ότι και ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος είναι αντίθετος με την αυθαίρετη ενέργεια του Κύπρου.
Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία των Μητροπόλεων της Κύπρου για να πληροφορηθεί ή και να εκφράσει τις ανησυχίες του

5 σχόλια:

 1. και στην αρχη ο νεοφυτος δεν μιλησε για το θεμα, φοβαμαι οτι δεν του ειπαν τιποτε οι ........γεροντες και θα κρυφτει σε αλλα....εσχατολογικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ελπιζω να δημοσιευτει το σχολιο μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα καί χρόνια πολλά καί ευλογημένα σε όλους τούς Έλληνες, Ορθοδόξους Χριστιανούς.
  Κατά τήν ταπεινή μου άποψη, ο Πανιερώτατος Άγιος Μόρφου δέν βιάζεται νά προβεί σέ δημόσιες δηλώσεις επί αυτού τού "καυτού" θέματος πρός άγραν ευσήμων, αναμένοντας ενδεχομένως πρώτα τήν σύγκλιση τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας Κύπρου καί τήν απόφασή της επί τόσω σοβαρού θέματος, ώστε να μήν είναί μεμονωμένες οι αντιδράσεις κάποιων Ιεραρχών, δημιουργώντας σέ κρίσιμες στιγμές διχογνωμίες καί διχοστασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι θα αποφασίσουν στην νέα σύνοδο; Αν θα τηρήσουν τους κανόνες της Εκκλησίας ή όχι;
  Για την απόφαση της παλιάς συνόδου θα πρέπει να ντρέπονται.
  Αυτά που λέει το ανακοινωθέν της παλιάς συνόδου, αλλά και ο ιεράρχης για το ότι "δεν το περίμεναν", μου φαίνονται αστεία, αν όχι εξοργιστικά.
  Επίσης, για να υπάρχει εκκλησιαστική κοινωνία, δε χρειάζεται να συλλειτουργήσουν με τους σχισματικούς, όπως λέει. Η μνημόνευση από μόνη της είναι εκκλησιαστική κοινωνία. Αυτό είναι το νόημα της μνημόνευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ζούμε σέ μιά χώρα-χώρο,πού τό μόνο πού σού έρχετε νά πείς είναι :
  Άντε καί καλή ψυχή..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...