Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Εχετε κουνούπια στο σπίτι; Πείτε τους «αντίο» με αυτόν τον απλό τρόπο!

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει μια όμορφη καλοκαιρινή νύχτα παρά ένα σμήνος από κουνούπια.


Είναι ενοχλητικά, τα τσιμπήματα τους φέρνουν φαγούρα και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, μπορούν επίσης να μεταφέρουν πολλές ασθένειες.

Για τους περισσότερους, η λύση είναι τα απωθητικά κουνουπιών, τα δίχτυα και οι ακριβές αλοιφές. Αλλά εδώ θα βρείτε μια άλλη ιδέα: μια αποτελεσματική παγίδα κουνουπιών, την οποία μπορείτε να κατασκευάσετε γρήγορα μόνοι σας, γλυτώνοντας επίσης κάποια χρήματα.

Αυτή η πολύ απλή παγίδα κουνουπιών απαιτεί μόνο τρία συστατικά, ένα πλαστικό μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε την παγίδα για την οποία όλοι μιλάνε αυτό το καλοκαίρι.

Παγίδα Κουνουπιών

Θα χρειαστείτε:

Ένα πλαστικό μπουκάλι

4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1/4 της κουταλιάς μαγιά

Οδηγίες:

1. Κόψτε με ένα μαχαίρι το ένα τρίτο του μπουκαλιού, όπως δείχνει η φωτογραφία.

2. Ρίξτε στη βάση του μπουκαλιού τη μαύρη ζάχαρη, το νερό και τη μαγιά. Ανακατέψτε!

3. Ξεβιδώστε το πώμα του μπουκαλιού. Γυρίστε ανάποδα και τοποθετήστε το κομμάτι με το στόμιο μέσα στη βάση του μπουκαλιού. Σιγουρευτείτε πως τα δύο κομμάτια εφάπτονται καλά στα τοιχώματα.

4. Αυτό ήταν! Η παγίδα κουνουπιών είναι έτοιμη. Τα κουνούπια προσελκύονται από το γλυκό υγρό και τις ζυμώσεις από τη μαγιά, χωρίς να μπορούν να αντισταθούν. Μόλις περάσουν το στόμιο, παγιδεύονται μέσα στο μπουκάλι χωρίς να βρίσκουν τον δρόμο για να βγουν πάλι έξω.

5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παγίδα παντού. Ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Απολαύστε αυτό το καλοκαίρι με λιγότερα κουνούπια, αλλά και χωρίς τα χημικά που θα αναγκαζόσασταν να χρησιμοποιήσετε αν δεν είχατε την παγίδα.

Δείτε το βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία κατασκευής της παγίδας κουνουπιών:

Παρόμοιες παγίδες δουλεύουν και για τις μύγες, ενώ αρκετοί κρεμάνε τέτοιες αυτοσχέδιες κατασκευές στα δένδρα τους για να παγιδεύσουν τα παρασιτικά έντομα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...