Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Αμετακίνητο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο ουκρανικό. Συνάντηση Πατριάρχη Θεόφιλου και Μητροπολίτη Ονούφριου


Ο Μητροπολίτης Ονούφριος της μόνης κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ ‘
την Παρασκευή 17.5.2019

Κατά τη διάρκεια προσκυνηματικής επίσκεψης στους Αγίους Τόπους ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Oνούφριος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ΙΙΙ. Αυτό αναφέρεται από το Τμήμα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της UOC.

Συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Σεπετίβκα και Σλαβούτα τον Ευσέβιο κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς από την Ουκρανία.

« Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πάντα σε κατάσταση δοκιμών και διώκεται από τον κόσμο- δήλωσε ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ- λόγω αυτού, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διέρχεται μια ιδιαίτερη περίοδο στην ιστορία της. Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων πάντοτε προσεύχεται στα ιερά των Αγίων Τόπων όπως ο Κύριος στηρίξει την εκκλησία και τους πιστούς της στην Ουκρανία. «

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη γι αυτές τις προσευχές και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους κληρικούς και πιστούς της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ ‘σημείωσε ότι φέτος υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός προσκυνητών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και της Ουκρανίας, που επιδιώκουν να επισκεφθούν την Ιερουσαλήμ την Εκκλησία της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο και άλλους ιερούς τόπους.
 

Η συζήτηση των δυο προκαθημένων πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, ενώ στο τέλος της συνάντησης αντάλλαξαν δώρα. 


https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...