Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ποιος είναι ο Αρχάγγελος Ουριήλ;


"Το Φως του Θεού"

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ «Ο Εκτελεστικός Άγγελος, ο Άγγελος που Υπηρετεί»

Αυτός ο αρχάγγελος που το όνομα του σημαίνει "Το Φως του Θεού", φέρνει το θείο φως στη ζωή μας, καθότι μετατρέπει τις οδυνηρές μνήμες και μας απελευθερώνει από τα οδυνηρά φορτία ή ευθύνες του παρελθόντος, αλλά και ο Αρχάγγελος που ζει τη δυστυχία των κολασμένων.

Άγγελος της Μουσικής
Κατά το Χριστιανισμό, ο Ουριήλ είναι ο Άγγελος της Μουσικής. Ο Άγγελος της Ποίησης και ο ΄Αγγελος της Προφητείας.
Η εκκλησία τον αποδεχόταν ως έναν από τους αρχαγγέλους για πολλούς αιώνες και τελικά τον αφαίρεσαν από τα αρχεία το 745 μ.Χ. για το λόγο ότι την ανησυχούσε πάρα πολύ η εξέχουσα θέση που ο λαός προσέδιδε στους αγγέλους.
Μερικές φορές περιγράφεται σαν ο "Αρχάγγελος της Σωτηρίας", "το Φως του Θεού", "η Φωτιά του Θεού".
Το σύμβολο του Ουριήλ, ένα ανοιχτό χέρι που κρατά μια φλόγα, συμβολίζει ένα μεγάλο δώρο για την ανθρωπότητα. Είναι η φλόγα της Αγάπης που πυροδοτεί την καρδιά στην υπηρεσία του Θεού.
Αρχάγγελος του Άδη
Ως τέταρτος Αρχάγγελος αναφέρεται ο Ουριήλ. Η ονομασία του σημαίνει πως ο Θεός είναι φως! Γεγονός είναι πως γι’ αυτόν δεν έχουμε καμία αγιογραφική τεκμηρίωση, όμως αντλούμε αρκετές σχετικές πληροφορίες από την Ιουδαϊκή και τη Χριστιανή παράδοση. Προβάλλεται ως ο Αρχάγγελος του Άδη, με ειδική μάλιστα αποστολή και λειτούργημα την επιμέλεια των ψυχών.
Σε όραμα που είδε ο Άγιος Νήφων, επίσκοπος Κωνσταντιανής «της κατ’ Αλεξάνδρειαν» (4ος αιώνας μ.Χ.), ο Ουριήλ ήταν «αρχηγός αγγελικής παράταξης, λευκός σαν το χιόνι, ολοφώτεινος και σαγηνευτικός»[1].
Είναι ο Αρχάγγελος που ζει τη δυστυχία των κολασμένων και με βαθιά συμπόνια σ’ αυτούς, ψάλλει τον όγδοο στίχο του 81ου ψαλμού: «Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην»[2]. Προσεύχεται να έλθει γρήγορα η ημέρα της Κρίσεως...[3] 


http://ekklisiaonline.gr

https://ellasnafs.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...