Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Υποχωρεί ο Ιερώνυμος μετά την κατακραυγή: Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσει η Ιεραρχία

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, δεν θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία», τόνισε ο Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Η Κ. Παπακώστα πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής «χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου», δήλωσε η κ. Παπακώστα, ενώ αναφέρθηκε και στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.

Επιπλέον, συνομίλησαν για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, που, όπως τόνισε, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια ώστε οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο Αρχιεπίσκοπος επανάλαβε πως «εγώ θα μιλήσω τελευταίος», την ώρα που η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες την απειλή της για μονομερή ενέργεια και νομοθετική πρωτοβουλία για τη μισθοδοσία των κληρικών, κάνοντας στροφή μετά τις αντιδράσεις από τα κόμματα και την Ιεραρχία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...