Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Λάρισα: Όταν το παιχνίδι και η ανθρωπιά γίνονται ένα δεν μπορεί παρά να έχει το τέλειο αποτέλεσμα – Ντύνουν τα δέντρα με μπουφάν


Κάλεσμα να «ντύσουν τα δέντρα με μπουφάν» απευθύνεται στους πολίτες της Λάρισας από τη Διεύθυνση του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας.


Η εκδήλωση που δημιουργήθηκε μέσω κοινωνικής ομάδας καλεί τους Λαρισαίους να ντύσουν τα δένδρα με παλτά ή μπουφάν που δεν χρειάζονται γράφοντας το σημείωμα «φόρεσέ το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου, γι’ αυτούς που δεν έχουν να ντυθούν στο κρύο.

Είναι μια δράση που σκοπό έχει να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας.

Έξυπνοι και εφευρετικοί στη Λάρισα αποφάσισαν να μην αφήσουν κανέναν να κρυώσει φέτος.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου και καλούν τους Λαρισαίους να «ντύσουν» συμβολικά με το μπουφάν που δεν χρειαζόνται πια, ένα δέντρο που αντιστοιχεί σε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.

Το μήνυμα της πρωτοβουλίας, αναφέρει:
«Τώρα που αρχίζουν τα κρύα, ας ακολουθήσουμε μια καλή πρακτική: ας ντύσουμε τα δένδρα με παλτά ή μπουφάν που δεν χρειαζόμαστε γράφοντας το σημείωμα «φόρεσέ το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου γι’ αυτούς που δεν έχουν να ντυθούν στο κρύο. (Δίνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στο κρύο).Τα υπόλοιπα ρούχα τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μανωλάκη) ή τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων στις πλατείες, μέρος των οποίων επιστρέφει σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...