Τρίτη 29 Μαΐου 2018

H Ρωσία έχει «άσχημα νέα» για τα Αμερικανικά μαχητικά – Τι αναφέρει το έγκυρο The National Interest

Η Ρωσία και η Κίνα είναι ένα βήμα μακριά από τη δημιουργία της τεχνολογίας που θα καταρρίψουν τα Αμερικανικά μαχητικά Stealth F-35 και F-22, γράφει το περιοδικό Εθνικό Συμφέρον (National Interest) [1].

Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν ήδη εμπειρία στην ανάπτυξη υπέρυθρης αναζήτησης και συστήματα

παρακολούθησης, επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου. Επιπλέον, η αμυντική βιομηχανία και των δύο κρατών έχει δίκτυα μετάδοσης δεδομένων στον αέρα.
Ήδη η Ρωσία και η Κίνα διαθέτουν όλα τα μέσα για την δημιουργία καναλιών αεροπορικής επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας και υψηλής συχνότητας, γράφει το περιοδικό.

«Μόλις οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μπορέσουν να συνδέσουν δύο ή περισσότερα μαχητικά εξοπλισμένα με συστήματα υπέρυθρης αναζήτησης και παρακολούθησης μακρού κύματος χρησιμοποιώντας ένα σύνδεσμο δεδομένων υψηλής ταχύτητας, θα έχουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαρτημάτων για να δημιουργήσουν συστήματα που μπορούν να εξουδετερώσουν την τεχνολογία stealth», λέει το άρθρο.

Οι παρόμοιες εξελίξεις μαζί με τους προηγμένους αλγορίθμους της αυτόματης ένωσης αισθητήρων θα «μειώσουν σημαντικά «τη λειτουργική δυνατότητα των Αμερικανικών μαχητών της πέμπτης γενεάς, πιστεύει ο συντάκτης της έκδοσης . Σημειώνει επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός των τεχνολογιών μάχης είναι μόνο θέμα χρόνου.
Και για να σώσει τα Αμερικανικά F-35 και F22 από από την ανάπτυξη των νέων συστημάτων είναι απίθανο να το πετύχει.

The National Interest

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...