Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Αίγιο: Στο εδώλιο και πάλι ο φλογερός Μητροπολίτης Αμβρόσιος – Διώκουν την ελευθερία έκφρασης οι Αριστεροί


Εκ νέου θα δικαστεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου. H δίκη προσδιορίστηκε προ ημερών για τις 14 Νοεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Αιγίου. Να θυμίσουμε πως έφεση κατά της απόφασης άσκησε και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών, για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου για τα άλλα δύο σκέλη του κατηγορητηρίου.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του λαοφιλούς μητροπολίτου Αμβροσίου, Γιώργος Μπέσκος είπε ότι «η έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι εγκαλούντες, βάσει των όσων προβλέπονται από τη δικονομία».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιώργος Μπέσκος «η έφεση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αιγίου και όχι στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών, διότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στον πρώτο βαθμό, την απαλλαγή του μητροπολίτη από τις κατηγορίες είχε προτείνει η αντεισαγγελέας που βρισκόταν στην έδρα».

Ακόμη ο Γιώργος Μπέσκος είπε ότι «μου έκανε άσχημη εντύπωση ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων άφησε ασχολίαστο αυτό που είπε ο Αριστερός υπουργός Δικαιοσύνης, ότι δηλαδή τον ξένισε η αθωωτική απόφαση».

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όπου η Αριστερά κυβέρνησε, η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη περιορίστικαν... 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...