Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος, ο «εκλεκτός» της πανθρησκείας! Έστειλε μήνυμα για την γιορτή του Βούδα

Χριστιανοί και Βουδιστές ενωμένοι - Ταύτισε τον Χριστό με τον Βούδα!

Του Μανώλη Κείου

Αν υπήρχε έστω η παραμικρή αμφιβολία πως ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο απόλυτος κήρυκας της πανθρησκείας και ο «εκλεκτός» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία επιχειρεί να την επιβάλλει παντοιοτρόπως, μετά και από αυτήν την είδηση θα πάψει να υπάρχει!
Το παπικό όργανο που ακούει στο όνομα Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό Διάλογο δημοσίευσε σήμερα ένα μήνυμα για τη βουδιστική γιορτή του Βεσάκ, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη» για να περπατήσουν κατά μήκος της πορείας της ειρήνης και της μη βίας, ακριβώς επειδή μερικοί άνθρωποι συχνά «εκμεταλλεύονται τη θρησκεία για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους της βίας και του μίσους προκειμένου να σβήσει κάθε ίχνος και μνήμη του άλλου »
«Οι θρησκείες πρέπει να συνεργαστούν επειδή η θρησκεία χρησιμοποιείται συχνά για να δικαιολογήσει τη βία. Οι Χριστιανοί και οι Βουδιστές αναγνωρίζουν την ανάγκη να θεραπεύσουν το κακό στην καρδιά από όπου προέρχεται. Πρέπει να προωθήσουν την εκπαίδευση για την ειρήνη και το σεβασμό για το περιβάλλον, καθώς και να απορρίψουν κάθε «ομιλία μίσους» στα μέσα ενημέρωσης και να ανοικοδομήσουν «διαλυμένες κοινωνίες»» λέει το μήνυμα.
Αναγνωρίζεται βέβαια η «μοναδικότητα των δύο θρησκειών μας», αλλά επισημαίνεται πως είναι σημαντικό οι χριστιανοί και οι βουδιστές να δουλεύουν μαζί σε πολλούς τομείς. Ο Ιησούς Χριστός και ο Βούδας προήγαγαν τη μη βία καθώς επίσης ήταν και οι δύο ειρηνοποιοί αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα κάνοντας μια απίστευτη ταύτιση του αληθινού Θεού με τον Βούδα!!!!!

Το Vesakh είναι η πιο σημαντική βουδιστική εορτή, όπου σημειώνονται διάφορες στιγμές της ζωής του Βούδα (γέννηση, φώτιση, θάνατος). Γιορτάζεται στις 3 Μαΐου στην ανατολική Ασία και στις 10 Μαΐου στη νότια Ασία.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...