Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!
Νίκος Βασιλειάδης
Δικηγόρος – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας
Μέλος ΠΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Τα τελευταία χρόνια η καθημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει μεταβληθεί δραματικά. Φτωχοποίηση ενός μεγάλου ποσοστού των Ελλήνων, που υπήρξαν αξιοπρεπείς, αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο, δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση, κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, μετανάστευση 500.000 νέων επιστημόνων, ο ανθός της Ελλάδας, ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κ.α. Πλήρης εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου.
Είμαστε λοιπόν ένα πτωχευμένο κράτος, που πρώτα όμως έχει πτωχεύσει ηθικά. Γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχουμε αποστεί – αποκοπεί από τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού.
Την ίδια στιγμή, μετά και την ‘’πρώτη φορά μπουρδοαριστερά’’, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Προπηλακισμοί και βανδαλισμοί στα πανεπιστήμια βαφτίζονται ‘’ελεύθερη διακίνηση ιδεών’’ (!) από εκατομμυριούχο ιδιοκτήτρια ακινήτων βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η αστυνομία έχει ως επίσημη ‘’γραμμή’’ το δόγμα ‘’αφήστε τους να εκτονωθούν’’ (!), στα Εξάρχεια δημιουργείται ΚΕΠ αναρχικών (; !), οργανώνονται πάρτι κρεατοφαγίας από 10-15 άτομα που δηλώνουν άθεοι τη Μεγάλη Παρασκευή (!!!). Και ενώ χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν μείνει ανέστιοι και σιτίζονται στα συσσίτια της εκκλησίας, η επίσημη κυβέρνηση παρέχει στέγη και χρήματα σε πρόσφυγες(;), ένιοι των οποίων απαιτούν να κατέβουν οι εικόνες και οι σταυροί, αμφισβητώντας ευθέως τα κοινωνικά στερεότυπα και τις αξίες της κοινωνίας που τους υποδέχεται με αγάπη.
Το πρόβλημα βεβαίως είναι πολυσύνθετο. Εκκινεί όμως και από τη μετατροπή των Ελλήνων σε έθνος (;) αγράμματο και ανιστόρητο. Από τη στιγμή που το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) απαιδείας έχει διαγράψει τις σημαντικότερες σελίδες της ένδοξης ιστορίας μας και τις έχει αντικαταστήσει με … συνταγές μαγειρικής και θεματικές για τις …έμφυλες ταυτότητες!!!
Πλήρης λοιπόν η απαξίωση των θεσμών. Και μέσα από αυτόν τον ορυμαγδό, η άρχουσα πολιτική ελίτ, συνεχίζει να τρώγει και να πίνει εις ‘’ υγείαν των κορόϊδων’’, να διατηρεί τα προνόμια της, να εξακολουθεί να διατηρεί την κατάπτυστη ασυλία (οι κακουργηματικές δικογραφίες που φτάνουν στη βουλή δε φτάνουν, ως έδει, ΠΟΤΕ στα δικαστήρια!!!). Η μόνη δε συζήτηση που γίνεται για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατατείνει στην απάλειψη από το προοίμιό του της φράσης που υπήρχε σε ΟΛΑ τα Συντάγματα (και των επαναστατημένων Ελλήνων) ‘’ Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδας..’’!!!
Συνεκδοχικά, αποτελεί κοινή παραδοχή, για κάθε νοήμονα άνθρωπο, ότι το ελληνικό κράτος σήμερα έχει ξεπεράσει τα όριά του. Για να ακριβολογούμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ.
ΕΠΑΓΩΓΙΚΑ, σε ένα αποδομητικά διαλυμένο άναρχο κράτος η λύση είναι η αναδημιουργία του εκ του μηδενός.
Ήγγικεν λοιπόν η ώρα να περάσουμε στο πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης – μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας σε μία κοινωνία εγκατάλειψης- απαξίας των διαχρονικών ελληνικών αξιών, απαξίας των θεσμών, συλλογικού εκμαυλισμού – εν ολίγοις αποορθοδοξοποίησης- αφελληνισμού.
Μεθοδολογικά, ένας τρόπος υπάρχει: ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Και εδώ αναφύεται το Μέγα Ερώτημα: Ποιος θα προχωρήσει σε αυτήν την αναγκαία ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση; Που μας οδήγησαν στα μνημόνια και την οικονομική υποτέλεια; Αυτοί που τα κόμματά τους χρωστάνε εκατομμύρια Ευρώ, για να εξακολουθούν να συντηρούν τους ανεπάγγελτους κομματικούς κηφήνες (στρατούς) τους; Οι ανεπάγγελτοι γόνοι πολιτικών τζακιών; Αυτοί που ψηφίζουν για σύμφωνα συμβίωσης, για δημιουργία τζαμιών, αλλά καρατομούν βουλευτές τους που καταθέτουν πρόταση νόμου για το Τάμα του Έθνους;
Υπάρχει κανείς που, αν δεν ανήκει σε αυτόν τον συρφετό, να το πιστεύει πραγματικά; ΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΤΙΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΣ.
1) Δραστική μείωση του αριθμού των βουλευτών.
2)Δημιουργία γερουσίας με 50 μέλη.
3)Δικαίωμα εκλέγεσθαι στο 30ο έτος (ποιος έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να εκλεγεί στα 25 έτη, πέραν κάποιων γόνων ή οικονομικά ισχυρών;), με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να υποβάλουν φορολογική δήλωση (‘’ έχουν κολλήσει ένσημα’’) τουλάχιστον για μία πενταετία, ή να είναι αναγκαστικά άνεργοι (και όχι άεργοι, δηλαδή να μη δουλεύουν γιατί δεν το έχουν ανάγκη).
4)Δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει άλλο κόμμα και άλλον για εκπρόσωπό του στη Βουλή (ειδικά στην περίπτωση όπου θα υπάρχουν πολυεδρικές περιφέρειες να μπορεί να επιλέγει στο σύνολο των εδρών από το σύνολο των υποψηφίων).
5) Η στελέχωση της Γερουσίας με λίστα, από άτομα που θα έχουν υπερβεί τουλάχιστον το 40ο έτος της ηλικίας τους και, αποδεδειγμένα, έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά, επιστημονικά κλπ. Η Γερουσία θα είναι το ουσιαστικότερο πολιτειακό όργανο, που θα ελέγχει τη νομιμότητα και σκοπιμότητα, τόσο της Νομοθετικής (Βουλή), όσο και της Εκτελεστικής (Κυβέρνηση), αλλά και της Δικαστικής Εξουσίας.
6) Απαράγραπτα τα πολιτικά εγκλήματα. Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και υπουργών. Μόνο για την ενάσκηση των καθηκόντων τους (π.χ. μηνύσεις πολιτών σε βάρος τους) θα αποφαίνεται Δικαστικό Συμβούλιο. Όχι ασυλία για εγκλήματα ιδιωτικής φύσεως.
7)Απαγόρευση σε συγγενείς πολιτικών να κατέρχονται υποψήφιοι, πριν παρέλθουν δύο βουλευτικές θητείες από την αποχώρηση των ‘’εκλεκτών’’ συγγενών τους.
8) Τέλος στους ανεπάγγελτους – επαγγελματίες βο(υ)λευτές. Οι υπηρέτες του λαού να συνεχίζουν να δουλεύουν και να τους χορηγείται μία αποζημίωση 1.500 έως2.000 Ευρώ το μήνα, για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής (η Βουλή δεν είναι απαραίτητο να συνεδριάζει καθημερινά, εφόσον η Γερουσία θα είναι το κυρίαρχο όργανο). Κατάργηση προνομίων (αυτοκίνητα, δωρεάν τηλέφωνα κλπ., αμοιβή επιστημονικών συνεργατών – μπορούν να αποσπούν χωρίς επιμίσθιο ή, εφόσον επιλέγουν από ιδιωτικό τομέα, να τους πληρώνουν οι ίδιοι).
9) Συνταγματική κατοχύρωση 10-12 το πολύ Υπουργείων (η Ισπανία των 46 εκατομμυρίων έχει 13 Υπουργούς και η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων 46-55!!!). Καθιέρωση μόνιμων Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ, που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
10) Η κυβέρνηση να εκλέγεται για πέντε (5) χρόνια και η βουλή δε θα διαλύεται, ειμή μόνον εάν έχουμε απώλεια της ‘’δεδηλωμένης’’.
11)Κατά τη διάρκεια ενάσκησης των καθηκόντων, η θητεία θα προσμετράται απλά ως χρόνος άσκησης του επαγγέλματος που ασκεί ο βουλευτής – υπουργός, χωρίς καμία άλλη προνομιακή μεταχείριση σε συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
12) Κατάργηση ΟΛΩΝ των θέσεων επιστημονικών (;) συμβούλων των υπουργών, κλπ. – κομματικών στρατών – άσχετων παρατρεχάμενων. Κατάργηση όλων τωνειδικών γραμματειών που δημιουργούν και μία απίστευτη γραφειοκρατία.
13)Κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
14) Θητεία στους Διευθυντές Διευθύνσεων Υπουργείων κλπ. – διευθυντικές θέσεις φορέων Δημοσίου, με επιλογή μέσα από μία διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ, η οποία θα χωρεί από τη Γερουσία.
15) Επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους Δικαστές και από τη Γερουσία. Στην επιλογή των δικαστικών λειτουργών υποχρεωτική η εξέταση της ψυχοπνευματικής επάρκειας και συγκρότησης.
16) Επανεξέταση της λειτουργίας και των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, σημειωτέον, έρχεται πρώτη σε διαφθορά.
17) Ιδιαίτερη μέριμνα στον βασικό πυλώνα της Παιδείας. Εισαγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μαθημάτων σε μορφή προσαρμοσμένη στην ηλικία των μαθητών, της διδακτικής σημασίας της ιστορίας, της γλώσσας, των αρχαίων ελληνικών. Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με κριτήριο την επάρκειά τους στη γνώση της ελληνικής γλώσσας(απαράδεκτο να υπάρχουν ανορθόγραφοι και αγράμματοι δάσκαλοι), πέραν του γνωστικού τους αντικειμένου. Ανάδειξη του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ και όχι δημοσιοϋπαλληλικού τους καθήκοντος (Ομοίως, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ).
ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ. ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΝΑ ΕΚΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΛΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ, ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ.
ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΦΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
Νίκος Βασιλειάδης
Δικηγόρος – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας
Μέλος ΠΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...