Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Νέα εποχή στον Τύπο: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη ο «Πήγασος»

Ο εκδοτικός Όμιλος «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα περνά στον έλεγχο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις πλευρές – Μπόμπολας, Σαββίδης, τράπεζες – έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της υπερχρεωμένης «Πήγασος» που περιλαμβάνει:
1.Τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα

2.Την αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (σε αντίθεση με τον ΔΟΛ που έχει τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία με τοποθέτηση Επιτρόπου)

3. Τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες. Η επιχείρηση οφείλει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει υψηλές προβλέψεις και η σχετική διαπραγμάτευση με την πλευρά Σαββίδη αφορά το ύψος των δανείων αλλά και το σχέδιο αποπληρωμής που αποδέχεται.Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το ενδεχόμενο «κουρέματος» τμήματος των δανείων του Πήγασου

Ας σημειωθεί ότι στον Πήγασο ανήκει σημαντικό τμήμα των μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ ιδιοκτήτριας εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και το 50% της εταιρείας διανομής τύπου «Άργος», κατά συνέπεια ο Ιβάν Σαββίδης εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί θα αποκτήσει και τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Σαββίδης πλην της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο βασικός μέτοχος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, της ΣΟΥΡΩΤΗ, ενώ εταιρία του διαχειρίζεται το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ. Επίσης συμμετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα που πλειοδότησε για την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ. 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...