Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο ιερέας που μαγείρευε για τους «πρόσφυγες» ξεσπά: «Έδειξαν τον χειρότερο εαυτό τους – Δεν σέβονται τίποτε και κανέναν- Σπάνε μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα, την περιουσία του καθενός μας!

«Τους είπαμε να μην πετάνε τα φαγητά έξω από τους κάδους. Τους πηγαίναμε ρούχα και τρόφιμα και τα πετούσαν. Δεν σεβάστηκαν κανέναν. Ο καθένας από το υστέρημά του προσέφερε ότι είχε. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα.
Απέναντι από την εκκλησία έσπασαν ένα σπίτι με λοστό ενώ η ιδιοκτήτρια έλειπε στην Αθήνα, σπάνε μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα, την περιουσία τους καθενός μας…».

Στις πρώτες οργανωμένες αντιδράσεις των κατοίκων της Αγίας Άννας Καπέλας προσκρούει προς το παρόν το εγχείρημα της ισπανικής Μ.Κ.Ο. «SMH» να ενοικιάσει τμήμα του κτιρίου της πρώην Κλινικής Αυγουστή με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως χώρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε πρόσφυγες- μετανάστες αλλά και Χιώτες.

Την ώρα που ο επικεφαλής της «SMH» Inigo Mijangos ανέλυε τον σχεδιασμό της ομάδας του για το κτίριο ομάδα κατοίκων του κέντρου της πόλης με επικεφαλής τον π. Ν. Μακρή διαδήλωνε την αντίθεσή του έξω από το κτίριο.

«Εγώ ήμουν εκείνος που μαγείρευα στα συσσίτια της Μητρόπολης. Έδειξαν τον χειρότερο εαυτό τους ήταν γύφτοι. Τους είπαμε να μην πετάνε τα φαγητά έξω από τους κάδους. Τους πηγαίναμε ρούχα και τρόφιμα και τα πετούσαν. Δεν σεβάστηκαν κανέναν. Ο καθένας από το υστέρημά του προσέφερε ότι είχε. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα. Απέναντι από την εκκλησία έσπασαν ένα σπίτι με λοστό ενώ η ιδιοκτήτρια έλειπε στην Αθήνα. Σπάνε μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα, την περιουσία τους καθενός μας. Αλληλοσφάζονται μεταξύ τους. Είναι τετρακοσμικοί, όχι απλά τριτοκοσμικοί», ανέφεραν.

Οι κάτοικοι μάλιστα δηλώνουν σύμφωνα με το politischios.gr έτοιμοι και πάλι να βγουν στους δρόμους διεκδικώντας την ακύρωση του σχεδιασμού της S.M.H.. Σε αυτό το πλαίσιο το απόγευμα της Πέμπτης μετά τις 18:00, θα συναντηθούν στο πάρκο Θελούδη και λίγο αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου εκείνη την ώρα θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.


http://www.politischios.gr/hios-poli/binteo-den-theloyme-alloys-metanastes-stin-periohi-mas

3 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ24 Απριλίου 2017 - 5:45 μ.μ.

  Ως Χριστιανοί πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

  Όμως ως Χριστιανοί εκτός από Αγάπη πρέπει να διαθέτουμε και Διάκριση, καθώς και Δικαιοσύνη.

  Άλλο πράγμα να φιλοξενείς κάποιον στο σπίτι σου, και άλλο πράγμα να εισβάλλουν στο σπίτι σου και να μην το σέβονται.

  Εάν οι "πρόσφυγες" δεν σέβονται την Πατρίδα μας και την Θρησκεία μας, θα πρέπει να απελαθούν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το πρόβλημα δεν είναι η βοήθεια αλλά η λάθος βάση. Πριν τους βοηθήσεις αν τους πεις ότι όλη η βοήθεια είναι από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και αυτή είναι και η πραγματική αλήθεια, καθώς τίποτα από αυτά που δίνουμε είναι δικό μας, θα το δέχοταν εξ'αρχής? Και αν το δέχοταν, δεν θα έπρεπε μετά να ευχαριστήσουν τον Κύριο? Γι'αυτό δεν δέχονται την βοήθεια αλλά και πως να την δεχτούν από τη στιγμή που δεν είναι ικέτες αλλά παραβιαστές? Αλλά αν τους πεις ότι η βοήθεια δεν είναι δικιά σου αλλά του Θεού, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού πως θα αντιδράσουν? Όλοι ξέρουμε πως θα αντιδράσουν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ''ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ''
  ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.
  ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...