Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Στη Σύνοδο κορυφής των G 20 στη Κίνα ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα ανακοινώσει την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρασιατική Ένωση – Τέλος η ΕΕ λόγω Brexit;

Στη Σύνοδο κορυφής των G 20 στη Κίνα στις 4-5 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν Β Πούτιν και Ρ.Τ Ερτογάν. 
Μέχρι τότε ο Ρ.Τ.Ερτογάν πιθανόν να αποφασίσει την ένταξη της χώρας του στην ευρασιατική ένωση σύμφωνα με πληροφορίες από Μόσχα….
Αυτό συζήτησαν οι δύο ηγέτες ενώ θα ανακοινωθεί και συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας.
Φαίνεται ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε ο «δρόμος του Μεταξιού» με τη σύμφωνη γνώμη και της Κίνας.
Πρόκειται για είδηση βόμβα για την Ελλάδα και όχι μόνο.
Αν η απάντηση είναι θετική τότε οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να τον ανατρέψουν.
Πάντως οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά αρνητικές για την Ελλάδα.
Φαίνεται ότι η Τουρκία μετά την σύμπλευση Ισραήλ-Ρωσίας και το Brexit κατάλαβε ότι ήταν χαμένη από χέρι στα ενεργειακά ζητήματα και στην ΕΕ και προχώρησε σε στροφή 360 μοιρών.
Ήδη όπως είπαμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ θεωρούν την απολογία Ερντογάν στην Ρωσία «μη επιτρεπτή» – Αμέσως μετά ήρθε το κτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ… υπάρχει οργή στις ΗΠΑ:
«Είμαστε πολύ έκπληκτοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν. Βλέπουμε την απολογία του Τούρκου Προέδρου ως μια εντελώς ακατάλληλη κίνηση και θα ήθελα να ακούσω τη θέση του ιδίου προσωπικά. Ως εταίρος του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν μας απογοητεύει. Ελπίζουμε ότι η απολογία της Τουρκίας προς τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της «πτώσης» του ρωσικού μαχητικού θα αναθεωρηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία», δήλωσε η Νούλαντ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν την Τουρκία να παραμείνει πιστή στις δημοκρατικές αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε στη Συρία. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση εμείς και οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ, θα τη θεωρήσουμε ως απαράδεκτη», κατέληξε η Νούλαντ.
Mην ξεχνάμε ότι σήμερα ήρθαν και τα πρώτα πυρά από την ΕΕ όπως είπαμε στο άρθρο μας «Σφαλιάρα» ΕΕ για την Τουρκία: Αναβολή επ΄αόριστο για την χορήγηση βίζας λόγω αναθέρμανσης της σχέσης της με την Ρωσία .
Η ΕΕ με απόφαση της ανέβαλε επ’ αόριστο την χορήγηση ελευθέρου καθεστώτος (βίζα) στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε  ότι η χορήγηση ελεύθερου καθεστώτος για την Τουρκία αναβλήθηκε για αόριστο χρονικό διάστημα. Η δήλωση αυτή ήρθε ακριβώς την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν αποφάσισε να αναθερμάνει την συνεργασία του με τη Ρωσία.
«Στο εγγύς μέλλον ελεύθερο καθεστώς χορήγησης βίζας για Τούρκους πολίτες εντός της ΕΕ δεν πρόκειται να υπάρξει . Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Η σημερινή κατάσταση είναι τέτοια που είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε την απόφαση αυτή μέχρι ότου έρθουν καλύτερες μέρες », είπε ο Τουσκ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...