Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν εκτοξεύσει κατακόρυφα τις εξαγωγές ρωσικών όπλων

Η παρουσία των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία και οι εκεί επιχειρήσεις τους από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Μάρτιο του 2016 έχει αποτελέσει την  πιο κερδοφόρα επίδειξη οπλικών συστημάτων στην μετα-σοβιετική εποχή.

 Από το Μάρτιο , όπου έληξε η πρώτη φάση της εμπλοκής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σημείωσε πως οι εξαγωγές των ρωσικών οπλικών συστημάτων έχουν ξεπεράσει  κάθε προσδοκία.
Παρά τη μυστική και ευαίσθητη φύση του ρωσικού στρατιωτικού συμπλέγματος τα αποτελέσματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γίνεται αντιληπτό ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές όπλων έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία. Η Ρωσία έχει ξοδέψει περί τα 500 εκατ. $ στις επιχειρήσεις στη Συρία τη στιγμή που οι εξαγωγές των ρωσικών όπλων στο τέλος του 2015 ανέρχονταν στο αστρονομικό ποσό των 15,2 δισ.$.
Σύμφωνα με τον ρωσικό εξαγωγικό φορέα της Rosoboronexport,  οι πωλήσεις των ρωσικών αεροσκαφών ισοδυναμούν στο 47% των συνολικών εξαγωγών όπλων. Η αποτελεσματική χρήση των αεροσκαφών Su-34, Su-24M, Su-30CM και  Su-35S, όπως και των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24N και Ka-52 έχουν αυξήσει κατακόρυφα το παγκόσμιο ενδιαφέρον όχι μόνο από χώρες που παραδοσιακά αγοράζουν ρωσικά όπλα αλλά και από χώρες της δυτικής Ασίας.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...