Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Οι ΗΠΑ θεωρούν την απολογία Ερντογάν στην Ρωσία «μη επιτρεπτή» – Αμέσως μετά ήρθε το κτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ…

Πολλές και περίεργες συμπτώσεις είχαμε χθες στην Τουρκία σε σχέση με τις ΗΠΑ,  την επιστολή στον Πούτιν αλλά και την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Πρόκειται για μία άκρως ταραγμένη και επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε στον πλανήτη μας εδώ και ένα χρόνο , κατά την οποία τα «γεγονότα» τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Η  εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ χθες σχολίασε την «απολογία»(όπως την ονόμασε)  του Προέδρου  Ερντογάν προς τη Ρωσία για την κατάρριψη του Su-24 m ως μη «αποδεκτή», αναφέρει ο διεθνής τύπος.
«Είμαστε πολύ έκπληκτοι από την συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν. Βλέπουμε την απολογία του Τούρκου Προέδρου  ως μια εντελώς ακατάλληλη κίνηση και θα ήθελα να ακούσω τη θέση του ιδίου  προσωπικά. Ως εταίρος του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν μας απογοητεύει. Ελπίζουμε ότι η απολογία της  Τουρκίας  προς την Ρωσία  κατά τη διάρκεια της «πτώσης» του  ρωσικού μαχητικού θα αναθεωρηθεί.  Σε αντίθετη περίπτωση, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να αλλάξουν  τις σχέσεις τους με την Τουρκία », δήλωσε η Νούλαντ.
Η ίδια επίσης  κάλεσε επίσης τον Ερντογάν να μην αλλάξει τη θέση του  σχετικά με τη σύγκρουση στην Συρία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν  την Τουρκία να παραμείνει πιστή  στις δημοκρατικές αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε στην Συρία. Σε οποιαδήποτε άλλη  θέση εμείς και οι εταίροι  μας στο ΝΑΤΟ, θα την θεωρήσουμε ως  απαράδεκτη », κατέληξε η Νούλαντ.
Η σημερινή τουρκική εφημερίδα sabah με άρθρο της μιλάει για αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Ρωσία, για οικονομικούς κυρίως λόγους. Όλα αυτά δεν ξεφεύγουν σε καμία περίπτωση της προσοχής της Ουάσιγκτον η οποία είναι σε ευθεία πλέον αντιπαράθεση με την Μόσχα.
Χθες, την ίδια στιγμή  είχαμε την πολύνεκρη έκρηξη στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.  Τρομοκράτες με αυτόματα όπλα σκότωσαν και στην συνέχεια ανατινάχτηκαν σπέρνοντας τον θάνατο σε  36 ανθρώπους και αφήνοντας  πίσω 147 τραυματίες.
Οι ΗΠΑ όμως λίγες ώρες πριν την φονική τρομοκρατική επίθεση είχαν προειδοποιήσει για τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία κανείς όμως δεν φανταζόταν το μέγεθος του μακελειού που είχαν ετοιμάσει οι τρομοκράτες.
Ο αριθμός  των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσει τους 50. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού
Το κύρος της Τουρκίας έχει τρωθεί  ανεπανόρθωτα , ο τουρισμός έχει καταρρεύσει, η οικονομία είναι σε κακά χάλια , ο πόλεμος με τους Κούρδους μαίνεται και το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα , «μαζεύει τα κομμάτια της χώρας ».
Σύντομα, σύμφωνα με  πληροφορίες από Ρώσους ειδικούς , στην γειτονική χώρα το επόμενο διάστημα θα ξεσπάσουν ταραχές από τους πολίτες της χώρας εναντίον της ισλαμικής κυβέρνησης για το κακό χάλι της χώρας.
«Οποιαδήποτε διασύνδεση των δύο γεγονότων είναι εντελώς τυχαία και δεν αναφέρεται στην πραγματικότητα ». Το πιστεύει όμως κανένας αυτό πλέον ;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...