Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μαχητικά Su-22 και MiG-23 βομβάρδισαν τους ισλαμιστές αντάρτες στο Χαλέπι!


Μαχητικά αεροσκάφη κρούσης Su-22 και MiG-23 της συριακής Αεροπορίας ενεπλάκησαν στις μάχες στο Χαλέπι σήμερα για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη χώρα.

Τα αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι και πιο συγκεκριμένα στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Τζαντίντ, Ζάχρα και Αρκούμπα, όπου βρίσκονται οι κύριοι θυλακες και ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων, επί τουλάχιστον μία ώρα. Ερρίφθησαν βόμβες ελεύθερης πτώσης και μη κετευθυνόμενες ρουκέτες
Το γεγονός ότι μετά από 18 μήνες έχει εμπλακεί πλέον και η Αεροπορία της χώρας στην σύγκρουση δείχνει πρώτον την σφοδρότητα των μαχών, αλλά και δεύτερον ότι το καθεστώς χρησιμοποιεί πλέον "ότι έχει και δεν έχει" για να πλήξει τους αντάρτες.
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν δεχθεί κριτική ότι καθυστέρησαν να εμπλέξουν επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη στις μάχες και κατ'αυτό τον τρόπο έδωσαν την ευκαιρία στους αντικαθεστωτικούς να πολεμούν "επί ίσοις όροις" στον Στρατό και μάλλον οι επικρίσεις είναι τεκμηριωμένες. Από τότε που κυρωίς εξοπλισμένα ελικόπτερα άρχισαν να προσβάλουν τις θέσεις των ανταρτών, έχουν κερδηθεί όλες οι μάχες που έχουν εμπλακεί! .
Στο Χαλέπι ήδη έχουν καταληφθεί βασικοι στόχοι της πρώτης ημέρας της εφόδου κυρίως χάρη στην χρήση επιθετικών ελικοπτέρων. Μάλιστα οι μάχες είχαν σταματήσει χθες το απόγευμα αφού οι αρχικοί στόχοι είχαν επιτευχθεί. Βλέπουμε λοιπόν ότι η χρήση επιθετικών ή εξοπλισμένων ελικοπτέρων σε αστικό αγώνα είναι κρίσιμος παράγων για την επικράτηση, παρά το γεγονός ότι οι αμυνόμενοι έχουν την δυνατότητα να κινούνται υπό την κάλυψη των αμάχων.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...