Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Τρισδιάστατη απεικόνιση του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας, Σιμόν Μπολιβάρ


Αυτός ήταν ο Σιμόν Μπολιβάρ: Τρισδιάστατη απεικόνιση του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παρουσίασε μια τρισδιάστατη απεικόνιση του προσώπου του Σιμόν Μπολιβάρ, που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «El Libertador» (Ο Ελευθερωτής).
Ο Σιμόν Χοσέ Αντόνιο δε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Μπολίβαρ υ Παλάσιος ηγήθηκε αρκετών απελευθερωτικών κινημάτων, αφιερώθηκε στον αγώνα κατά της ισπανικής αυτοκρατορίας και οδήγησε στην ανεξαρτησία τη Βολιβία, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.
Η ψηφιακή εικόνα του προσώπου σχεδιάστηκε απόεπιστήμονες οι οποίοι είχαν εξετάσει τα λείψανα του Μπολιβάρ.Η εικόνα εμφανίζει τεράστιες ομοιότητες με γνωστά πορτραίτα του Νοτιοαμερικάνου επαναστατικού ήρωα.
Πριν δύο χρόνια ο Τσάβες είχε δώσει εντολή για την επιστημονική εξέταση των λειψάνων του εθνικού ήρωα.
Ο Μπολιβάρ πιστεύεται πως πέθανε από φυματίωση στην ηλικία 47 ετών. Όμως Τσάβες απορρίπτει αυτή τη θεωρία και ασπάζεται την άποψη ότι ο El Libertador είχε δηλητηριαστεί από Ισπανούς. Όπως όμως σημειώνει το BBC oι ιατροδικαστικές έρευνες δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίασης.
Η τρισδιάστατη εικόνα παρουσιάστηκε στο προεδρικό παλάτι στην πρωτεύουσα Καράκας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 229ης επετείου από την γέννηση του Μπολιβάρ.
“Ο Μπολιβάρ είναι η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ, γεννιέται κάθε μέρα μέσα μας, στους ανθρώπους του, στα παιδιά, στον αγώνα για την ζωή και την κοινωνική δικαιοσύνη” δηλώνει ο Τσάβες, μεγάλος θαυμαστής του εθνικού ήρωα.
” Ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της ανθρωπότητας, ένας γίγαντας του ανθρώπινου αγώνα”, πρόσθεσε.
Τα λείψανα του Μπολιβάρ θα φιλοξενηθούν στο καινούργιο μαυσωλείο το οποίο χτίστηκε στο κέντρο του Καράκας. Χτίστηκε με μάρμαρα τα οποία μεταφέρθηκαν από την Νότια Αφρική και στοίχισαν συνολικά 78 εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Πέτρος Κοροβήλας


Tvxs.gr
vatopaidi.wordpress

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...