Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πολύτιμα Μυστικά από την Κωνσταντινούπολη.


Μέσα στις δαιδαλώδεις στοές και διαδρόμους της σκεπαστής αγοράς Καπαλί Τσαρσί της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν διάφορα μαγαζιά, που πουλάνε θησαυρούς της εποχής του Βυζαντίου.

Μέσα από το Έκτακτο Παράρτημα έχουμε επανειλημμένα παρουσιάσει αποκαλυπτικές μαρτυρίες για  την Κωνσταντινούπολη, για τους κρυπτοχριστιανούς αδερφούς μας, για τους διάφορους μυστηριώδεις θρύλους κλπ.
Ιερομόναχος του οικουμενικού θρόνου μας αποκάλυψε, ότι σε συγκεκριμένα μαγαζιά πωλούνται από τούρκους εμπόρους ιερά λείψανα αγίων μαζί με τις πολύτιμες λειψανοθήκες, καθώς και διάφορα άλλα κειμήλια από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όλα κλεμμένα και παρμένα από τη μεγάλη σφαγή και λεηλασία του 1453.
Συνεργάτες του Έκτακτου Παραρτήματος έχουν ανακαλύψει μέχρι στιγμής μία μαρμάρινη βυζαντινή κρήνη (σαν σιντριβάνι) και έπεται και συνέχεια…
Τα παραπάνω κειμήλια και κυρίως τα ιερά λείψανα είναι σίγουρο ότι είναι γνήσια και πραγματικά. Το Φανάρι (ή κάποιοι στο Φανάρι) γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση, όμως οι τιμές που ζητάνε οι τούρκοι έμποροι, που πουλάνε τα ιερά αυτά κειμήλια, είναι αστρονομικές την ίδια ώρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιμετωπίζει τα τελευταία 3-4 χρόνια τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.
Ο κατάλογος με τα βυζαντινά κειμήλια δεν σταματάει εδώ. Ανακαλύπτουμε στο ebay βυζαντινά νομίσματα, βυζαντινούς σταυρούς, μέχρι και μύτες από βυζαντινά βέλη!
Θα επανέλθουμε στο θέμα, όταν το ταξίδι στο βυζαντινό θρύλο αποκαλύψει και άλλα από τα μυστικά του.
Γ.Θ

Υστερόγραφο: Δυστυχώς και στην πατρίδα μας υπάρχουν έμποροι (στη Θεσσαλονίκη), που εμπορεύονται (φυσικά παράνομα) ιερά λείψανα μαζί με τις πολύτιμες λειψανοθήκες τους.




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...