Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

H πολυτάραχη ζωή του γιου του προέδρου της Σαηεντολογίας

2170405

Πώς η «εκκλησία» πίεσε τη σύζυγο του να κάνει έκτρωση και οδήγησε τη ζωή του σε φαύλο κύκλο που κατέληξε στο θάνατο από υπερβολική δόση φαρμάκων
Του  Beth Stebner  - Μετάφραση-επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Ο 27χρονος Alexander Jentzsch, γιος του προέδρου της Σαηεντολογίας Heber Jentzsch, πέθανε στις 2 Ιουλίου 2012.
Από τις ιατρικές εξετάσεις, εντοπίστηκαν στο σώμα του μεγάλες ποσότητες παυσιπόνων που χορηγούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής, καθώς και του φαρμάκου NyQuil (Vicks - για την ανακούφιση από κρυολόγημα το οποίο περιέχει κατασταλτικά αντιισταμινικά και υπνωτικά)
Ο Heber Jentzsch, 76 ετών, εμφανίστηκε για τελευταία φορά το 2004 και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του

Η Karen de la Carriere εγκατέλειψε τη Σαηεντολογία το 2010 και από τότε δεν είχε καμιά επαφή με το γιο της Αλέξανδρο, διότι, όπως λέει, η «εκκλησία» τον εξανάγκασε να μην έχει καμία επαφή μαζί της.
Ο 27χρονος Alexander Jentzsch, γιος του προέδρου της Σαηεντολογίας Heber Jentzsch, πέθανε στις 2 Ιουλίου 2012, καθώς είχε παρουσιάσει ψηλό πυρετό το προηγούμενο βράδυ, αφήνοντας τη μητέρα του Karen de la Carriere σε μεγάλη θλίψη και χωρίς κανένα στενό συγγενή.
Η Karen de la Carriere εγκατέλειψε την «εκκλησία» πριν από δύο περίπου χρόνια και όπως λέει, εξαιτίας αυτής της απόφασής της, η Σαηεντολογία εξανάγκασε το γιο της να απομακρυνθεί τελείως από τη μητέρα του, κάτι που η ίδια χαρακτηρίζει ως «απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη».
Η Karen de la Carriere απεκάλυψε στους MailOnline την τραγική ζωή του μοναδικού παιδιού της, λέγοντας: «Για δύο χρόνια, είχε εξαφανιστεί από τη ζωή μου και πριν μερικές εβδομάδες η προσωπική του ζωή έγινε κομμάτια... και τώρα είναι νεκρός».
Περιέγραψε πως η σύζυγος του γιου της φέρεται να πιέστηκε να κάνει έκτρωση, γεγονός που προκάλεσε φαύλο κύκλο στη ζωή του, που κατέληξε στο θάνατό του στις αρχές Ιουλίου.
Δεν της επέτρεψαν: Η Karen de la Carriere δήλωσε ότι δεν έγινε κηδεία του γιου της και ότι δεν της επετράπη να δει τον Αλέξανδρο, που απεικονίζεται σε αυτή τη φωτογραφία.
Η Karen de la Carriere, ανέφερε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη, ότι προσπάθησε μάταια να δει για λίγο, το νεκρό σώμα του γιου της σε νεκροτομείο του Los Angeles.
Αλλά, ακόμα και αυτό ήταν αδύνατο, καθώς έχει αφοριστεί από την «εκκλησία» της Σαηεντολογίας και θεωρείται «SP», (suppressive person) – άτομο με «κατασταλτική» δράση (=εμπόδιο στις εργασίες της οργάνωσης).
Η θλίψη μιας μάνας: Η Karen de la Carriere είπε ότι ο γιος της την αποκήρυξε το 2010 μετά την έξοδο της από την Σαηεντολογία
Έκλαιγε καθώς μιλούσε: «Τους αφιέρωσα 35 χρόνια από τη ζωή μου. Έζησα με πειθαρχία κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τρώγοντας μόνο ρύζι και φασόλια. Δεν υπάρχει λύπηση, δεν υπάρχει καλωσύνη. Στην «εκκλησία» της Σαηεντολογίας δεν υπάρχει ίχνος φιλανθρωπίας».
Λέει ότι, τους τελευταίους μήνες, η ζωή του γιου της ήταν πολύ ταραγμένη.
Ζούσε με τη σύζυγο του Άντρεα, στο Ντάλλας, όπου εργάζονταν και η δύο στην οργάνωση της Σαηεντολογίας Sea Org.
Κάποτε, στο διάστημα των δύο χρόνων που απέφευγε τη μητέρα του, ο Alexander είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που του προκάλεσε τραυματισμό στην πλάτη. Μετά το δυστύχημα ήταν αναγκασμένος να παίρνει συνταγογραφούμενα παυσίπονα.
Η Καρεν de la Carriere είπε ότι το ανακάλυψε αυτό, μόνο λόγω της αυτοψίας που έγινε.
«Δεν το ήξερα και δεν θα μου το έλεγε ποτέ, επειδή έπρεπε να με αποφεύγει».
Σε οικονομική απόγνωση και με νωπή ακόμα την εμπειρία του διαζυγίου του, ο Alexander μετακόμισε πίσω στο Los Angeles και εγκαταστάθηκε με τα πεθερικά του, ενώ εξακολουθούσε να παίρνει παυσίπονα.
Η Karen de la Carriere είπε ότι έχει πληροφορηθεί ότι ο γιος της είχε αναπνευστικό πρόβλημα.
Αντί να πάρουν τον Alexander σε γιατρό, τα πεθερικά του εφάρμοσαν την πρακτική της Σαηεντολογίας «θεραπεία μέσω αγγίγματος" (touch-assist). [Σύμφωνα με τις διδασκαλίες της Σαηεντολογίας, όπου υπάρχει πληγή ή αρρώστεια, μπορεί να θεραπευθεί με το άγγιγμα ενός δακτύλου].
Ο πεθερός του Alexander τον βρήκε αναίσθητο την Τρίτη γύρω στις 8 το πρωΐ.
Αγνοείται; Ο Πρόεδρος της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας διεθνώς, Heber Jentzsch, δεν έχει κάνει καμία εμφάνιση από το 2004. Ο γιος του Alexander, πέθανε στις 2 Ιουλίου σε ηλικία 27 ετών.
Φυλακισμένος: Η πρώην σύζυγος του Heber Jentzsch, Karen de laCarriere, λέει ότι ο πρόεδρος, ο οποίος τώρα είναι 76 χρόνων, κρατείται παρά τη θέληση του στην «Τρύπα για Ανασταλτικά Ατομα» (S.P. Hole ) χωρίς πρόσβαση στο διαδύκτιο ή κινητό τηλέφωνο.
Ο Εκπρόσωπος του Ιατρικού κέντρου στο Los Angeles, όπου είχε μεταφερθεί, ανέφερε ότι κατά την εξέταση που έγινε, εντοπίστηκαν ποσότητες διαφόρων συνταγογραφούμενων (και μη) φαρμάκων.
Η Karen de la Carriere είπε ότι, υπήρχαν ενδείξεις, ότι η ζωή του γιου της κατέρρεε, αν και δεν τον είχε δει για δύο χρόνια.
«Δεν είχε δουλειά, δεν είχε πατέρα, δεν είχε μητέρα, χώρισε από τη σύζυγο του. Είχε σοβαρό κτύπημα στην πλάτη και έπρεπε να παίρνει φάρμακα. Αυτές είναι οι καταστροφικές συνέπειες, της πολιτικής αυτής (της απαγόρευσης δηλ. κάθε επαφής με πρώην μέλη)».
Και πρόσθεσε: «Πάντα αποκαλούσε τον εαυτό του ‘το αγόρι χωρίς πατέρα’»
Ο Αλέξανδρος, είπε, μεγάλωσε χωρίς να δει τον Herber. Η Karen de la Carriere εξηγεί: «Ποτέ δεν έβλεπε τον πατέρα του. Αυτό, ο Alexander το έφερε βαρέως. Σε 16 χρόνια, μπορεί να είχε δει τον πατέρα του 9 φορές.
«Ο πατέρας του δεν ερχόταν ποτέ στο σπίτι για τα Χριστούγεννα, ούτε μπορούσε να τηλεφωνήσει για να του ευχηθεί στα γενέθλια του. Ο Alexander ένοιωθε βαθειά θλίψη και έλεγε: «Ο πατέρας μου δεν με αγαπά», αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει ότι βρίσκεται υπό περιορισμό».
Ο Heber Jentzsch δεν έχει θεαθεί για σχεδόν μια δεκαετία. Ένα από τα ανώτατα στελέχη της Σαηεντολογίας, εξαφανίστηκε από προσώπου της γης.
Η Michelle 'Shelly' Barnett, σύζυγος του αρχηγού της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας David Miscavige, δεν έχει θεαθεί από το 2007.
«Αυτό είναι πολύ ‘ντροπιαστικό’ για την ‘εκκλησία’», λέει.
Και εξηγεί: «Πρόκειται για το μηχανισμό αυτοάμυνας της Σαηεντολογίας. Η «εκκλησία» πρέπει να επιβιώσει, πάσει θυσία, διότι θεωρούν τους εαυτούς τους ως το υπέρτατον αγαθόν.
«Μπορείς να καταστρέψεις τον εχθρό στου, να τους εξαπατήσεις, να κλέψεις. Είναι μέσα στους κανόνες του παιγνιδιού».
«Δεν έχω να κερδίσω τίποτε» είπε. «Απλώς, ήθελα να δω για τελευταία φορά το νεκρό σώμα του γιου μου», είπε η μητέρα.
«Ήμουν εντός της οργάνωσης για 35 χρόνια. Θα προσπαθήσω να επανορθώσω, αλλά το κίνητρο μου δεν είναι η εκδίκηση επειδή δεν είδα τον γιο μου. Αυτό που θέλω, είναι να διαφωτίσω. Πρέπει να τεθεί ένα τέλος. Ακόμα και το να σταματήσουν οι άνθρωποι να τους δίνουν λεφτά, αν θα τους αποτρέψει, ώστε να μη θέλουν πλέον να τους χρηματοδοτούν, αυτό θα είναι μια πρόοδος.
Ευτυχισμένες στιγμές: Πάνω η Karen και ο Heber την ημέρα του γάμου τους και κάτω ο Heber και ο γιος τους Alexander
Σ’ ένα εκρηκτικό και αποκαλυπτικό δημοσίευμα, το 2010, η Karen de la Carriere ξεδιπλώνει τον αγώνα της εναντίον της οργάνωσης και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Alexander, που γεννήθηκε το 1984, γαλουχήθηκε με τις φιλοσοφίες της Σαηεντολογίας από τη νηπιακή του ηλικία.
Όπως ανέφερε, ο Alexander ήταν μέλος της οργάνωσης Sea Org, για περισσότερο από μια δεκαετία.
Έκανε επίσης αναφορά στην πολιτική της Σαηεντολογίας σχετικά με την παιδοποιία. Η Andrea, σύζυγος του Alexander, έμεινε έγκυος το 2007.
Στο δημοσίευμα έγραφε: «Ασκούνται πιέσεις για να κάνει έκτρωση. Όλα γίνονται με πολύ επιτήδειο τρόπο. Χωρίς άμεσες απειλές, αλλά και οι δύο μετατέθησαν από τις θέσεις που κατείχαν για να αντιληφθούν το «μέγιστο αγαθό...». Στο τέλος, αφού έκανε έκτρωση η ΄Αντρεα, επανατοποθετήθησαν στις θέσεις τους».
Σε συνέντευξη που έδωσε το 2011, η Karen de la Carriere δήλωσε ότι, με τον τότε σύζυγό της, θα έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για δεύτερο παιδί, σύμφωνα με ένα πιο πρόσφατο κανονισμό.
Επιβράβευση: Η Κάρεν de la Carriere δήλωσε: «Ο Heber (δεξιά) έδινε βραβεία σε ανθρώπους που έκαναν μεγάλες δωρεές στην «εκκλησία»
«Ήθελα ένα κοριτσάκι» είπε. «Τότε βγήκε νέος κανονισμός, βάσει του οποίου θα έπρεπε να υποβάλουμε αίτηση για να μας επιτραπεί να κάνουμε παιδί», εξηγεί. «Και μαζί με την αίτηση, θα έπρεπε να απαριθμήσουμε τους λόγους, για τους οποίους θα έπρεπε να μας επιτραπεί, να κάνουμε παιδί».
Η Κάρεν λέει ότι ενώ έκαναν την αίτηση και περίμεναν τρεις μήνες, το αίτημα τους απερρίφθηκε. Είπε επίσης ότι κτύπησαν το σύζυγο της, επειδή υπέβαλε την αίτηση.
Τρία χρόνια αργότερα, έμεινε ξανά έγκυος.
Η Κάρεν de la Carriere δήλωσε στους Village Voice: «Το νεκρό σώμα του γιου του προέδρου της Σαηεντολογίας βρισκόταν στο νεκροτομείο για μέρες και δεν μου το είπαν, επειδή είμαι δηλωμένη SP».
Η εξοδος: Η Karen, δεξιά, έφυγε από τη Σαηεντολογία το 2010 και όπως λέει, ο γιος της έκοψε κάθε δεσμό μαζί της.
Η Κάρεν ανέφερε στο RadarOnline.com, ότι η σύζυγοςτου Alexander, Andrea, αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημα της να δει το νεκρό γιο της. Όταν η Κάρεν έστειλε φιλικό πρόσωπο στο σπίτι τους, με ένα γράμμα για την Άντρεα, το φιλικό αυτό πρόσωπο επέστρεψε με το μήνυμα, «όλη η επικοινωνία πρέπει να περνά μέσα από το Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων» (της Σαηεντολογίας).
Η μητέρα ανέφερε στην εφημερίδα Village Voice (New York), ότι η Σαηεντολογία έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα μίσους εναντίον της και ότι εξανάγκασε τον Alexander να κόψει κάθε δεσμό μαζί της.
Είπε επίσης, ότι του υπαγόρευαν τι να της λέει και του απαγόρευσαν επί λέξει: «Να μην της τηλεφωνάς, ούτε ποτέ να της στείλεις e-mail. Να μην έχεις καμιά επικοινωνία μαζί της».
«Για δύο χρόνια, έκοψε κάθε επαφή μαζί μου και τώρα είναι νεκρός» είπε η μητέρα.
Έμαθε για το θάνατο του γιου της τρείς μέρες μετά, από τον πρώην εκπρόσωπο της Σαηεντολογίας, Mike Rinder. Προφανώς η Άντρεα μίλησε σε μερικούς Σαηεντολόγους φίλους της, για το θάνατο του Αλεξάντερ, μέσω του Facebook και έτσι τα νέα έφθασαν στον Rinder, που τώρα κατοικεί στη Φλώριδα, ανέφερε το RadarOnline.com.
Μόλις έμαθε τα νέα από τον Rinder, η Κάρεν τηλεφώνησε στο γραφείο του ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε το θάνατο του γιου της.
Πηγή: dailymail.co.uk/  από  ppu.org.cy/
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...