Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων σε ρολόι χειρός ~ Hublot Antikythera Watch +Βίντεο

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων), θεωρείται ως ο αρχαιότερος υπολογιστής στον κόσμο.
H ελβετική εταιρία Hublot, εντυπωσιασμένη από το μηχανισμό των αρχαίων Ελλήνων, κατασκεύασε 4 ρολόγια-αντίγραφα αυτού του μηχανισμού.
Καθένα από αυτά είναι μια μινιατούρα, τόσο προσεκτικά κατασκευασμένη
 που περιλαμβάνει μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Φυσικά τα ρολόγια “λένε” την ώρα με ελβετική ακρίβεια.


Ως αναδημιουργίες ενός ιστορικού τεχνουργήματος μεγάλης σημασίας, τα 3 από τα 4 ρολόγια έχουν ήδη βρει νέα κατοικία. Ένα θα έρθει στο Μουσείο της Αθήνας, δίπλα στα υπόλοιπα τμήματα του αρχικού μηχανισμού των Αντικυθήρων. Ένα άλλο θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι στο Μουσείο Τεχνών και Επαγγελμάτων ενώ το τρίτο ρολόι θα παραμείνει στο μουσείο της εταιρίας Hublot στην Ελβετία. Το τέταρτο αντίγραφο πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό και τα έσοδα θα διατεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων είναι η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια. Είναι κατασκευασμένος από μπρούντζο σε ένα ξύλινο πλαίσιο και έχει προβληματίσει και συναρπάσει πολλούς ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας αφότου ανακαλύφθηκε. Η πιο αποδεκτή θεωρία σχετικά με τη λειτουργία του υποστηρίζει ότι ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής σχεδιασμένος για να υπολογίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Ο μηχανισμός αυτός έδινε, κατά την επικρατέστερη σύγχρονη άποψη, τη θέση του ήλιου και της σελήνης καθώς και τις φάσεις της σελήνης.

hitechblog.gr


























http://krasodad.blogspot.gr/2012/07/hublot-antikythera-watch.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...