Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΝΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Από το 2010 έχουμε εκφράσει την άρνηση μας στην κάρτα φακελώματος του πολίτη και στο Χαφιέ του Καταναλωτή - ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Στα 13 χρόνια που πέρασαν εφαρμόστηκαν όλες οι αλλαγές της ψηφιακής διακυβέρνησης που είχαμε προαναγγείλει και πρόσφατα η κυβέρνηση υποχρεώνει μέχρι τον Αύγουστο 2026 την αλλαγή των Ταυτοτήτων, με πρόστιμα σε όσους δεν θα την παραλάβουν.
   Το ΙΝΚΑ παίρνει θέση κατά της υποχρεωτικότητας, θέτοντας το δικαίωμα της επιλογής ως το σημαντικότερο κεκτημένο του καταναλωτικού κινήματος, μαζί με το δικαίωμα της ασφάλειας.
Με το ανέπαφο τσιπάκι τύπου RFID (ταυτοποίηση με ραδιοσυχνότητα) που διαθέτει το νέο Δελτίο Ταυτότητας, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα στοιχεία που θα εμπεριέχει, συνεπώς δεν δύναται να συναινέσουμε για την ακρίβεια των δεδομένων της, επειδή αυτά θα προστίθενται ή θα αφαιρούνται κατά το δοκούν.
  Απομακρυσμένα και χωρίς την θέληση μας, είναι πιθανόν να γίνουμε θύματα επιτηδείων Χάκερ, που μπορούν να αντιγράψουν, να κλωνοποιήσουν ή και να αποκτήσουν πρόσβαση, με δυνατότητα τροποποίησης στα αποθηκευμένα στοιχεία, καθώς και στα βιομετρικά μας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Επικίνδυνη είναι και η ύπαρξη της Ψηφιακής μας Υπογραφής, όπου θα υπογράφονται κείμενα, συμβάσεις, δάνεια κλπ για εμάς, από όσους θα έχουν πρόσβαση και θα είναι αδύνατον να τα αμφισβητήσουμε. Με την εισαγωγή στην ταυτότητα του Ενιαίου Αριθμού του Πολίτη και την διασύνδεση της με το Ψηφιακό Ευρώ, η ηλεκτρονική ταυτότητα μεταμορφώνεται σε πολυεργαλείο, αντί για τον σκοπό της ταυτοποίησης του κατόχου της.
Επιπλέον με την βιομετρική μας φωτογραφία που θα ληφθεί για την ταυτότητα, θα εντοπιζόμαστε από τις εκατομμύρια κάμερες που υπάρχουν στη χώρα, με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, ακόμα και αν φοράμε μάσκα, αντικαθιστώντας τον γεωεντοπισμό.
Το ΙΝΚΑ εκφράζει ανησυχίες, στα θέματα ασφάλειας των ταυτοτήτων, στην απαράδεχτη διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από ιδιωτικές εταιρείες (ανάδοχες), στον έλεγχο πρόσβασης των βάσεων δεδομένων. Επίσης στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ελευθερίες, στην διαρκή παρακολούθηση που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας.
Για όλα αυτά το ΙΝΚΑ δεν αποδέχεται την υποχρεωτική έκδοση ταυτότητας με τσιπάκι, με βιομετρικά στοιχεία και με ψηφιακή υπογραφή. Η έκδοση της να συνεχίσει να πραγματοποιείται μόνο από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας με την έκδοση των διαβατηρίων.
Το ΙΝΚΑ δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα, ιδιαίτερα την υποχρεωτικότητα της Ηλεκτρονικής Βιομετρικής Ταυτότητας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...