Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Σύνοδος του Λιάπη για τις νέες ταυτότητες: «Δεν αποτελούν θεολογικό ζήτημα – Είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας»

Στο επίκεντρο της συνόδου του Λιάπη, βρέθηκε το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων με τους δεσποτάδες να ισχυρίζονται ότι οι νέες ταυτότητες δεν αποτελούν λέει θεολογικό ζήτημα, αλλά ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας.
Αυτό φαίνεται ότι αποτελεί και τη γραμμή που θα τηρήσει η διοικούσα στο ζήτημα κατά την έκδοση της σχετικής απόφασης που αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συνόδου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, εφόσον ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Πρώην Θηβών Λιάπης για νέες ταυτότητες: Να έχουμε εμπιστοσύνη στην (διοικούσα) Εκκλησία (όπως και με τα εμβόλια)

«Χρειάζεται, λέει, σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήταν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά».

Επεσήμανε ακόμη ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της συνόδου του και να εμπιστευόμαστε την (διοικούσα) Εκκλησία». «Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι (πως γίνεται αφού αυτός μας διχάζει για άλλη μια φορά;) με τις αποφάσεις της (διοικούσας) Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη» πρόσθεσε.

Θα πρέπει, λέει ο Λιάπης, «να περιμένουμε τις θέσεις της συνόδου του και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή.

Το θέμα πλέον με τον Λιάπη και τους άλλους ευτραφείς δεσποτάδες, δεν είναι αν πιστεύουν τον Άγιο Παίσιο, αλλά αν πιστεύουν στον Χριστό.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...