Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον σε όλους τους πολίτες θα χρειαστεί να εμφυτευθεί ένα μικροτσίπ CBDC ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Βέρνερ, στο εγγύς μέλλον οι πολίτες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν «την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», όπως ένα «εμφύτευμα τσιπ CBDC» για να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ο καθηγητής Richard A. Werner είναι οικονομολόγος και καθηγητής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών. Είναι γνωστός ως υπέρμαχος μιας νέας νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση, την οποία αποκαλεί ποσοτική χαλάρωση (“QE”), την οποία πρότεινε στην Ιαπωνία το 1995 ως επικεφαλής οικονομολόγος σε μια βρετανική επενδυτική τράπεζα.
Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Υποστηρίζει τη δημιουργία μη κερδοσκοπικών κοινοτικών τραπεζών μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Local First CIC.
Το Expose-news.com αναφέρει: Στη Διάσκεψη Επιστημών του Άμστερνταμ το 2022, ο καθηγητής Werner έκανε μια παρουσίαση για τα Ψηφιακά Νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (“CBDC”) και την Ατζέντα του 2030. Στο περιθώριο της φετινής Συνόδου Επιστημών του Άμστερνταμ, μίλησε στον Ivor Cummins για τα CBDC και για το πόσο υψηλός πληθωρισμός έχει οργανωθεί από τις κεντρικές τράπεζες για να τροφοδοτήσει την ατζέντα τους.
Υπάρχουν δύο πτυχές της νομισματικής πολιτικής QE που πρότεινε ο καθηγητής Werner: QE1 και QE2. Το QE1 σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα παρέμβει και θα αγοράσει τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία του τραπεζικού συστήματος. Η κεντρική τράπεζα αγοράζει τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία στην ονομαστική τους αξία και το πρόβλημα λύνεται, οι τράπεζες έχουν ισχυρούς ισολογισμούς. Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να κάνει τις τράπεζες να αυξήσουν τον δανεισμό.
Ως εκ τούτου, ο καθηγητής Werner πρότεινε το QE2, το οποίο επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να αναγκάσει τις τράπεζες να δημιουργήσουν περισσότερα χρήματα και να τα αντλήσουν στην οικονομία. Αυτό θα επιτυγχανόταν με την αγορά περιουσιακών στοιχείων, π.χ. Β. ακίνητα, στα οποία έφτασαν οι κεντρικές τράπεζες από τον μη τραπεζικό τομέα. Τα χρήματα που λαμβάνει ο μη τραπεζικός τομέας από την πώληση του ακινήτου θα κατατεθούν στη συνέχεια στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή. Όταν μια οικονομία βιώνει αποπληθωρισμό, «με αυτόν τον τρόπο οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αντλούν χρήματα απευθείας στην οικονομία», εξήγησε ο καθηγητής Werner.
Το QE1 υιοθετήθηκε από την Ιαπωνία τη δεκαετία του 1980, αλλά αργότερα οι ΗΠΑ απαγόρευσαν στην Ιαπωνία να χρησιμοποιεί το QE2. Και στη συνέχεια, ασυνήθιστα και σε λάθος στιγμή, το QE2 ξεκίνησε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες τον Μάρτιο του 2020. Με την εισαγωγή του QE2, προοριζόταν να προκαλέσει υψηλό πληθωρισμό. Και γιατί? Για να μετατρέψετε οικονομίες σε σύστημα CBDC.
«Πρέπει να σκεφτείτε τα CDBC ως ένα σύστημα ελέγχου [ή ένα σύστημα αδειοδότησης], όχι ως ένα νόμισμα», εξήγησε ο καθηγητής Werner.
“Είναι ένα νόμισμα υπό όρους που βασίζεται στην πραγματική απόκτηση αυτής της έγκρισης. Τώρα, αν είστε επικριτής των κυβερνητικών πολιτικών ή επικριτής των κεντρικών τραπεζών, αυτό θα μπορούσε να είναι δύσκολο. Ή αν τολμήσετε, η ζώνη των 15 λεπτών της πόλης (η πόλη των 15 λεπτών) που εγκαταλείπει, μπορεί να βρει αυτό: Ωχ [το CBDC μου] δεν λειτουργεί.” Φυσικά, αυτά είναι πράγματα που έχουμε ήδη δει στην Κίνα. Υπάρχουν πολλά βίντεο όπου κάποιος προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει ένα εισιτήριο και δεν λειτουργεί γιατί η κοινωνική του πίστωση είναι χαμηλή».
Και πράγματι δεν υπάρχει πραγματικό δικαίωμα έφεσης. Επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι ελέγχουν πάρα πολλούς ανθρώπους, οι ελεγκτές θα χρησιμοποιήσουν υπολογιστές και αλγόριθμους για να τρέξουν το σύστημα. Οι ενστάσεις για την απαγόρευση του CDBC θα οδηγήσουν σε αυτοματοποιημένες απαντήσεις.
Ο καθηγητής Βέρνερ εξήγησε ότι οι κεντρικοί σχεδιαστές, όπως τους αποκαλεί, σκηνοθετούν τον πληθωρισμό για να καλύψουν τις αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα. Για παράδειγμα, στη δεκαετία του 1970, ο υψηλός πληθωρισμός οργανώθηκε για να συγκαλύψει τη μετάβαση από το χρυσό δολάριο ΗΠΑ στο πετροδολάριο. Και ο υψηλός πληθωρισμός που είδαμε το 2021/2022 οργανώθηκε για να συγκαλύψει τη μετάβαση από τα πετροδολάρια στα CBDC.
Τον Μάρτιο του 2020, η Federal Reserve και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες ενέκριναν το QE2, μια σύσταση για αποπληθωρισμό ή συρρικνούμενη οικονομία. Τον Μάρτιο του 2020, οι οικονομίες δεν συρρικνώθηκαν, αλλά η Federal Reserve αποφάσισε να QE2 και αγόρασε μη τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία και ανάγκασε τις τράπεζες να δανείζουν. Ήταν ξεκάθαρο ότι αυτό θα οδηγούσε σε πληθωρισμό. Αυτό δεν ήταν λάθος εκτίμηση, αλλά σκόπιμη, εξήγησε ο καθηγητής Werner. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται πολύ σπάνια.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Werner, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό ήταν ένα εσκεμμένο μέτρο ήταν ότι «λίγο πριν από τον κορωνοϊό, έγινε ένα συνέδριο στο Jackson Hole τον Αύγουστο του 2019, στο οποίο προσκλήθηκε επίσης ο διευθυντής μεγάλων περιουσιακών στοιχείων BlackRock… και η BlackRock έκανε μια πρόταση που έλεγε: «Θα υπάρξει άλλη κρίση… αλλά αυτή τη φορά πρέπει να δημιουργήσουμε πληθωρισμό» Δεν εξηγούν ποτέ γιατί, απλώς λένε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πληθωρισμό… και ορίστε πώς θα το κάνουμε και ανέφεραν το δικό μου πρόταση χωρίς να αναφέρω το όνομά μου, φυσικά».
“Και υπάρχει ένας άλλος παράγοντας”, είπε ο καθηγητής Werner, “η Federal Reserve έδωσε εντολή στη Blackrock να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία τον Μάρτιο του 2020… Το QE προοριζόταν για μια αποπληθωριστική κατάσταση, αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποίησαν έπρεπε να προκαλέσει πληθωρισμό, δεν υπήρχε Και το ήξεραν, γιατί το είπαν κιόλας».
“Λοιπόν, αυτός ο [σημερινός] πληθωρισμός δημιουργήθηκε σκόπιμα από τις κεντρικές τράπεζες, από τους κεντρικούς σχεδιαστές. Πώς θα τους τιμωρήσουμε γι’ αυτό; Α, ας τους δώσουμε περισσότερη εξουσία, ας τους δώσουμε άνευ προηγουμένου εξουσία σε όλα, στη ζωή. Τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας Earth.”
«Νομίζω ότι ο πραγματικός λόγος που ήθελαν αυτόν τον πληθωρισμό είναι ότι θέλουν ουσιαστικά να καλύψουν την παρακμή του πετροδολαρίου και να προχωρήσουν στο νέο σύστημα που υποτίθεται ότι βασίζεται στο CBDC».
Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για χρήση CBDC μέσω εφαρμογών που βασίζονται σε τηλέφωνο. “Ναι, αυτή είναι η αρχική φάση. Αλλά αυτό που είχε ήδη γίνει γύρω στο 2015 είναι ο απώτερος στόχος – τον οποίο ένας κεντρικός τραπεζίτης μου είπε ότι φαίνεται να τον θέλουν πολύ – το CBDC μοιάζει με ένα μικρό κόκκο ρυζιού που θέλουν να κολλήσουν κάτω από το δέρμα, το οποίο Νομίζω ότι είναι παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα εμπόδιο στο να κάνουν τους ανθρώπους να το αποδεχτούν αυτό», είπε ο καθηγητής Βέρνερ.
Χρησιμοποιούν λοιπόν κρίσεις, εμφύλιες αναταραχές και ανεργία για να εισαγάγουν καθολικό βασικό εισόδημα για να μαλακώσουν το κοινό ώστε να αποδεχτεί ένα τσιπ CBDC που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα.
“Παίρνουν 2.000 € στο λογαριασμό σας κάθε μήνα. Αλλά για να είναι αποτελεσματικό [θα πουν:] “Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πιο πρόσφατη τεχνολογία, επομένως χρειάζεστε το εμφύτευμα τσιπ CBDC”.
Τα υγειονομικά διαβατήρια και το ψηφιακό υγειονομικό πάσο ήταν μόνο η γενική πρόβα και η αρχή….
dimpenews.com