Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Τα δυο καλοκαίρια της προφητείας του Αγ.Κοσμά;

Ευρώπη: Η πιο θερμή Πρωτοχρονιά στα χρονικά  -  Εκατοντάδες ρεκόρ θερμοκρασίας
 Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πρωτοφανές κύμα ζέστης επηρέασε την Ευρώπη την Πρωτοχρονιά του 2023.

 Η πρώτη μέρα του νέου έτους του 2023, χαρακτηρίστηκε από πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σημειώνοντας αποκλίσεις εώς και 18-20°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Καταγράφοντας έτσι την πιο θερμή Πρωτοχρονιά στα χρονικά σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Εκατοντάδες μηνιαιά και εθνικά ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν για το μήνα Ιανουάριο στις 1 Ιανουαρίου 2023 στην Ευρώπη. Στη Γαλλία σημειώθηκαν περισσότερα από 113 ρεκόρ θερμοκρασίας, σε μετεωρολογικούς σταθμούς οι οποίοι διαθέτουν ιστορικά δεδομένα ακόμη και από το 1880!

Στην Πολωνία η θερμοκρασία την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 ξεπέρασε του 19°C. Πιο συγκεκριμένα στη Βαρσοβία σημειώθηκε ένα άνευ προηγουμένου ακραίο μετεωρολογικό γεγονός. Η μέγιστη θερμοκρασία των 18.9°C που καταγράφηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία για το μήνα Ιανουάριο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατα 5.1°C.
Σε αρκετές χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης καταγράφηκε η πιο ζέστη ημέρα Ιανουαρίου. Μερικές από αυτές (μέχρι στιγμής):

   • Πολωνία
   • Δανία
   • Λευκορωσία
   • Λετονία
   • Λιθουανία
   • Ολλανδία
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, αποτελεί ένα από τα πιο ακραία περιστατικά αποκλίσεων θερμοκρασίας για την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ERT News

Copernicus EU

WWF Greece

Severe Weather Europe
Πηγη-Climatebook. gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...