Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Οι χίτες του Κιέβου εισέβαλαν σε Ορθόδοξους ναούς και μονές!


Ο Μητροπολίτης της Ποτσάεβα κηρύττει ολοκληρωτική νηστεία αλά Νινευί σ΄ανθρώπους και ζώα καθώς αύριο η Βουλή Ουκρανίας αποφασίζει για την απαγόρευση της μεγαλύτερης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας!
Οι χίτες του Κιέβου εισέβαλαν στους Ορθόδοξους ναούς στις περιοχές Cherkasy, Volyn και στο τμήμα της περιοχής της Χερσώνα που ελέγχεται από το Κίεβο.

Έρευνες, και μάλιστα έγιναν σε περισσότερες από δέκα εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς και μοναστήρια.

Οι χίτες της κτηνώδους κρατικής ασφάλειας SBU εισέβαλαν σε τρία μοναστήρια στην περιοχή Korostensky – στη γυναικεία μονή Chopovitsky (! ), μοναστήρι, στο ανδρικό μοναστήρι της εικόνας Kazan της Μητέρας του Θεού και σ΄ένα μετόχι αυτού του μοναστηριού προς τιμήν του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη.
Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διενεργεί επιθεώρηση σε «θρησκευτικές κοινότητες που συνδέονται με κέντρα επιρροής στη Ρωσία». Τα μοναστήρια αναζητούν «πρόσωπα πιθανώς εμπλεκόμενα σε παράνομες δραστηριότητες και αντικείμενα που απαγορεύεται η χρήση τους στην επικράτεια του κράτους μας» δηλώνουν.

Αύριο το κοινοβούλιο της Ουκρανίας θα συνεδριάσει κατ΄εντολήν του Ζελένσκι στο Κίεβο για την έγκριση του νόμου που απαγορεύει την μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας την UPC που πρόσκειται στο Μόσχας.
Ο Μητροπολίτης της Ποτσάεβα Βλαδίμηρος εξέδωσε την πιο αυστηρή νηστεία που ξεκινά απόψε.
Κανείς δεν θα πιει και δεν θα φάει τίποτα, ούτε καν τα ζώα, έως ότου η Μητρόπολη ανακοινώσει το τέλος της νηστείας. Είναι η νηστεία που κήρυξε επί Ιωνά η Νινευή για να γλιτώσει από την οργή του Θεού και απέδωσε μεταστρέφοντας τη βούληση του.

σχόλιο:Αφιερωμένη η ανάρτηση στις Ελληνόφωνες Εκκλησίες που στήριξαν τυφλά το εσβεσμένο οικουμενικό Πατριαρχείο με την άφρονες επιλογές του και έδωσαν τα καρφιά στους φασίστες για την σταύρωση της Ορθόδοξου Εκκλησίας της Ουκρανίας!

dimpenews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...