Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Καθώς μεγαλώνουμε, ο κατάλογος επιθυμιών για το νέο έτος γίνεται όλο και μικρότερος και συνειδητοποιούμε το γεγονός ότι πραγματικά αυτό που θέλουμε για το νέο έτος δεν μπορεί να αγοραστεί με χρήματα

Μην φοβάστε τις θλίψεις σας: Μέσω των θλίψεών σας, η χάρη του Θεού μετατρέπει την καρδιά σας μακριά από τον φθαρτό κόσμο και επιστρέφει την προσοχή σας στα βάθη της καρδιάς όπου ο Χριστός σας περιμένει. 
Μοναχός Συμεών του Άθω

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Καθώς μεγαλώνουμε, ο κατάλογος επιθυμιών για το νέο έτος γίνεται όλο και μικρότερος και συνειδητοποιούμε το γεγονός ότι πραγματικά αυτό που θέλουμε για το νέο έτος δεν μπορεί να αγοραστεί με χρήματα.

Ας είναι για σένα πατέρας εκείνος που και θέλει και μπορεί να κοπιάση μαζί σου, για να κάνη ελαφρότερο το φορτίο των αμαρτημάτων σου. Μητέρα, η κατάνυξις, η οποία έχει την δύναμι να σε αποπλύνη από τον ρύπο της αμαρτίας. Αδελφός, εκείνος που κουράζεται και συναγωνίζεται μαζί σου στον δρόμο που ανεβάζει στον ουρανό. Σύζυγο αχώριστο απόκτησε την μνήμη του θανάτου. Τέκνα σου φίλτατα ας είναι οι στεναγμοί της καρδίας. Ως δούλο έχε το σώμα σου. Ως φίλους τις άγιες αγγελικές δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν την ώρα του θανάτου σου, εφ΄όσον γίνουν φίλοι σου. «Αύτη η γενεά ζητούντων τον Κύριον» (Ψαλμ. κγ΄ 6).
Άγιος Ιωάννης Σιναίτης,
Κλίμαξ περί ξενιτείας

Και πράγματι, δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο για μας: ζωή ή θάνατος, υγεία ή ασθένεια, ευημερία ή φτώχεια; Το θέλημα του Θεού είναι για όλα .. Τουλάχιστον το καταλάβαμε.
(Βενιαμίν Φέντενκοφ, από αυτόν τον κόσμο)

Ο καλός άνθρωπος πηγαίνει στην Εκκλησία. Ο καλός Χριστιανός συμμετέχει στα Μυστήρια της Εκκλησίας...
Ο καλός άνθρωπος κάνει καλοσύνες. Ο καλός Χριστιανός μετανοεί...
Ο καλός άνθρωπος δεν πειράζει κανέναν. Ο καλός Χριστιανός συγχωρεί και ελεεί τον εχθρό του...
Ο καλός άνθρωπος βοηθάει τον πλησίον του. Ο καλός Χριστιανός θυσιάζεται για τον πλησίον του...
Ο καλός άνθρωπος πιστεύει στον Θεό. Ο καλός Χριστιανός εφαρμόζει τις εντολές του Θεού...
Γιατί άλλο καλός άνθρωπος και άλλο καλός Χριστιανός...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...