Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία σε όλη την Ελλάδα για τις μάσκες στα σχολεία -«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!»

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.


Το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, το οποίο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από υπόδειξη της επιτροπής για τον κορωνοϊό, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα γονέων και πολιτών στη χώρα.
Ταυτόχρονα με τη Θεσσαλονίκη και με άλλες πόλεις της Ελλάδας, και στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.
Ανάμεσά τους ήταν ορισμένοι με μάσκες προβάτων, σε έναν συμβολισμό που υποστηρίζει πως η όλη πανδημία του κορωνοϊού είναι «στημένη», όπως υποστηρίζουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κατά τη χρήσης μάσκας στα σχολεία

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη χρήση μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Ζάκυνθο κ.α.
Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία. Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», αλλά και κρατώντας πανό ενάντια στις μάσκες. Επτά χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού -μετά από διαδικτυακό κάλεσμα- στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μετά από πορεία μέσω της Τσιμισκή και στη συνέχεια της παραλιακής οδού, οι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου από το οποίο και ξεκίνησαν το απόγευμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο σημείο μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα, επισήμαιναν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.
Να σημειωθεί ότι πολλοί συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία των βοθροκάναλων που πήγαν να συκοφαντίσουν την διαμαρτυρία.
Έκαψαν μάσκες στα Χανιά

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στα Χανιά, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με εκατοντάδες Έλληνες να παρίστανται μαζί με τα παιδιά τους, ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Και ως πράξη αντίστασης, όπως αναφέρει το zarpanews, οι παρευρισκόμενοι έκαψαν χειρουργικές μάσκες και πηδούσαν πάνω από τη μικρή εστία φωτιάς.

Στην πολυπληθή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν πιστά τα συνθήματα και δεν φορούσαν μάσκες, παρά τον συνωστισμό, ενώ εκ μέρους των διοργανωτών ακούστηκε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να κάνει τα παιδιά μας πειραματόζωα», αρνούμενοι προκαταβολικά και τα «νέα εμβόλια», όπως έγραφαν τα πανό.

Πορεία στο Ηράκλειο κατά της μάσκας στα σχολεία

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, όπως αναφέρει το ekriti. Οι διαμαρτυρόμενοι ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα
Πάτρα: «Ναι στο σχολείο, όχι στις μάσκες»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ναι στο σχολείο, ΟΧΙ στις μάσκες» και «Κάτω τα ξερά σας από τα παιδιά μας».
Μηχανοκίνητη πορεία στη Λάρισα κατά τη μάσκας

Μέσω διαδικτύου οργανώθηκε συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στη Λάρισα. Όσοι συμμετείχαν, σύμφωνα με το larissane, διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά.

Η συγκέντρωση έγινε στη σκεπαστή της Νεάπολης και στη συνέχεια ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη Κεντρική Πλατεία.
Συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο

Και στη Ζάκυνθο πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...