Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η Κατάρρευση τoυ δυτικού μπλοκ: ατέλειωτες ουρές ανέργων στις ΗΠΑ. 8ώρες στην ουρά για αίτημα επιδόματος ανεργίας. Οι ΗΠΑ έπεσαν η Ελλάδα θα πεινάσει; ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Kentucky

Oι ΗΠΑ έπεσαν….Η κατάρρευση είναι δεδομένη…
εικόνες που θυμίζουν την πτώση του Ανατολικού μπλοκ..Εκατοντάδες άνθρωποι παρατάσσονται έξω από το KY Capitol για να μιλήσουν σε έναν υπάλληλο για την ανεργία.Η κρατική αστυνομία λέει ότι υπάρχει 8ωρη αναμονή στην ουρά για να μιλήσει κάποιος μ’ έναν κρατικό υπάλληλο σχετικά με την ανεργία.Δεν είναι πορεία είναι οι μακρόσυρτες ουρές χιλιομέτρων για ένα επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Δεν είναι η Ν Αφρική στις ουρές για ένα σούπερ μάρκετ για λίγα τρόφιμα είναι οι ΗΠΑ. Δεν είναι η Συρία που περιμένουν στις ουρές για μια φιάλη υγραερίου είναι οι ΗΠΑ..Ζούμε το τέλος της Αμερικής….

Καλή Ελευθερία στους λαούς που κατέπνιξε με αίμα, όπλα πραξικοπήματα εμφυλίους βάσεις εμπάργκο πολιορκία οικονομικές κυρώσεις ΜΜΕ αποικιοκρατία πολέμους εισβολές κατάκτηση ….Μόνο που η πτώση των ΗΠΑ θα συνοδευθεί από μεγάλη οικονομική ύφεση και κρίση στις χώρες της σφαίρας επιρροής της και κυρίως σε αυτές που χωρίς πρωτογενή οικονομία και κι αποβιομηχανοποίηση θα πληρώσουν σκληρό τίμημα..

Συγκλονιστικά Βίντεο που λογοκρίνονται παγκοσμίως δείχνουν το Τέλος της Αμερικής. Ατέλειωτες σειρές ανέργων που περιμένουν βοήθεια από τα επιδόματα ανεργίας έξω από το Kentucky state Capitol στο Frankfort, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. Άτομα κάθιδρα ταλαιπωρημένα περιμένουν μέσα στον ήλιο για να μιλήσουν μόνο μ΄έναν υπάλληλο που αυτός απλά θα τους ξανακαλέσει…..Είναι εκεί από τις 5.30 με 6 παρά το πρωί.….

Έφυγε από το σπίτι της στο Bowling Green, περίπου στις 6 π.μ. την Τετάρτη για να πιάσει σειρά…

Είναι ένα από τα εκατοντάδες άτομα που ήρθαν από όλη την Κοινοπολιτεία για να μιλήσουν σε έναν υπάλληλο με την ελπίδα να επαναπροωθήσουν τα αιτήματά τους για επιδόματα ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κορωνοιού. Το πρώτο άτομο έφτασε περίπου στις 5:20 π.μ.

Κάποιοι έφεραν βιβλία, άλλοι έφεραν καρέκλες γκαζόν…..

Η Whittaker υπέβαλε αίτηση για ανεργία την 1η Μαΐου και το αίτημά της βρίσκεται υπό διερεύνηση από τότε. Όπως τα περισσότερα άτομα της ουράς, δεν ήταν ποτέ σε θέση να προσεγγίσει έναν από τους υπαλλήλους της «Βαθμίδας 3», αυτούς τους λίγους, πολυπόθητους ανθρώπους που υποτίθεται ότι μπορούν να επιλύσουν τις αξιώσεις ανεργίας μέσα σε λίγα λεπτά.

«Μου είπαν ότι αξίζει τον κόπο», είπε.


Μια διαμαρτυρία την Τρίτη πραγματοποιήθηκε από ανθρώπους που εξοργίστηκαν ότι τα αιτήματα τους για ανεργία δεν έχουν εξεταστεί ανάγκασε το κράτος να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο κέντρο ανεργίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Capitol. Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα σε ομάδες του Facebook για τους άνεργους….

Υπήρξαν περισσότερες από 850.000 αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στην Πολιτεία από τις αρχές Μαρτίου, όταν οι αξιωματούχοι άρχισαν να κλείνουν τεράστια τμήματα της οικονομίας για να επιβραδύνουν τη διάδοση του COVID-19…..Το ποσοστό ανεργίας συνολικά στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 11,5% τον Απρίλιο, από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.Συνολικά, περίπου 43 εκατομμύρια Αμερικανοί εγγράφησαν στην ανεργία σε δυόμισι μήνες.Αλλά μόνο περίπου 21,5 εκατομμύρια αποζημιώθηκαν κατά την εβδομάδα 17 έως 23 Μαΐου.Συνολικά ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έφτασε τα 21,5 εκατομμύρια.

Όπως το 2008 η παγκόσμια κρίση ξεκίνησε από την αμερικανική αγορά ακινήτων/ στεγαστικών δανείων μετεξελίχθηκε σε τραπεζική κρίση στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα και έπληξε και την Ελλάδα έτσι και τώρα που όλα δείχνουν ότι επέρχεται η απόλυτη κατάρρευση των ΗΠΑ η Ελλάδα θα πεινάσει;



dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...