Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

«Ερχεται η καταστροφή της Τουρκίας»: Σοκαριστική πρόβλεψη Τούρκου στρατηγού

Στην εκτίμηση ότι έρχεται η καταστροφή της Τουρκίας, προχώρησε ο Τούρκος στρατηγός, πρώην υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Εργκίν Σαϋγκούν.

«Στο τέλος θα έλθει η σειρά της Τουρκίας. Αυτό το λέω εκ βάθους καρδίας. Και λυπάμαι γι’ αυτό. Όμως αυτή είναι η αλήθεια. Αν οι ΗΠΑ μας βλέπει ως εχθρούς, εγώ ως στρατιωτικός, ως στρατός πρέπει να αμυνθώ. Όμως μην περιμένετε να αμυνθώ κατά των ΗΠΑ με αμερικανικά όπλα. Αν πάρετε ένα οπλικό σύστημα από τις ΗΠΑ, δεν σας δίνουν τους πηγαίους κωδικούς. Οι ΗΠΑ τους κρατάει κρυφούς. Αυτό σημαίνει ότι όποτε θέλει μπορεί να κλειδώσει αυτά τα όπλα», προέβλεψε ο στρατηγός, αφού είπε πως ήδη έχουν καταστραφεί το Ιράκ και η Συρία.

Αυτή την προειδοποίηση σοκ του πρώην υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ την δημοσίευσε το Ιντερνετχαμπέρ και έγινε κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Turkish Heritage Organization, στην Ουάσιγκτον.

Ο απόστρατός αντιστράτηγος Εργκίν Σαϋγκούν, ο οποίος διετέλεσε Β΄ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Διοικητής 1ης Στρατιάς, με αφορμή την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είπε ότι οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα και ότι υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να δοθεί προσοχή.

Αναφερόμενος στο θέμα των S-400, ο Σαϋγκούν είπε ότι «Φοβάμαι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι πολύ περισσότερα από τους S-400. Κατά την άποψή μου οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα», όπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα internethaber.com και αναδημοσίευσε το sigmalive.com.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν την Τουρκία να γίνεται περιφερειακή δύναμη

Ο απόστρατος αντιστράτηγος είπε ότι το πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ δεν περιορίζεται στο αν η Τουρκία πάρει ή δεν πάρει τους S-400 ή τα F-35 και συνέχισε: «Αν δεχτούμε να τελειώσουμε το πρόβλημα των S-400, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπουν στο τραπέζι άλλες απαιτήσεις. Θα μας πουν «Μην κάνεις συμφωνίες με το Ιράν», αν πούμε κι εδώ ναι, μετά θα μας πουν «εντάξει, τώρα δεχτείτε το κουρδικό κράτος που κάνουμε στη Β. Συρία». Αν πούμε όχι σ’ αυτό, τότε θα μας πούνε «δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε έρευνες στην Αν, Μεσόγειο». Γι’ αυτό λέω ότι για μένα το πρόβλημα δεν είναι οι S-400 και τα F-35. Οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και δεν θέλουν να γίνουμε περιφερειακή δύναμη».

Μεγαλύτερο θέμα είναι η ασφάλεια του Ισραήλ

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Σαϋγκούν είπε για τα F-35: «Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35συζητήθηκε δέκα χρόνια πριν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Κογκρέσου. Κι αυτό γιατί αν η Τουρκία παραλάβει τα F-35, θα ανατραπούν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ θα χάσει την αεροπορική υπεροχή που έχει τώρα. Για τις ΗΠΑ και τη Δύση στη Μέση Ανατολή υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι το Ισραήλ και το άλλο οι ενεργειακές πηγές. Στη Μέση Ανατολή δεν υπάρχει κράτος φιλικό προς το Ισραήλ. Μπορούν όμως να δημιουργήσουν ένα. Το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Αυτό είναι αρκετό; Όχι, πρέπει να καταστρέψεις τους εχθρούς».

Ο Τούρκος στρατηγός ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν κατανόηση στις νόμιμες ανάγκες άμυνας και ασφάλειας που έχει η Τουρκία και να πάψουν να την απειλούν όταν αποπειράται να βελτιώσει την άμυνά της.

Να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Σαϋγκούν υπηρέτησε ως Β΄Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, ο οποίος είναι πιο ισχυρός από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αφού αυτός είναι που κρατάει τα σχέδια ενώ ελέγχει και τους μηχανισμούς του βαθέος κράτους.

https://vimapress.gr/ https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/06/blog-post_8479.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...