Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΚ ΔΩΡΙΕΩΝ

του Νικόλαου Ζερβού*

Όσοι σήμερα, ιδίως αρμόδιοι λόγιοι, δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι λεγόμενοι «Αρβανίτες» δεν είναι τίποτε άλλο παρά...

Δωριείς, δηλαδή Έλληνες, και ότι η υποστηριζομένη, ακόμη και στα σχολεία, διδασκαλία ότι η «Κάθοδος των Δωριέων» αποτελεί εισβολή στον ελλαδικό χώρο κλάδου Ινδοευρωπαίων, ορμομένων εκ των ουγγρικών πεδιάδων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κυνική διαστρέβλωση της Ιστορίας, ας προσέξουν, παρακαλώ, ότι όλοι οι αντικειμενικοί ιστορικοί δέχονται πως ουδέποτε έλαβε χώρα τέτοιου είδους εισβολή, ακόμη δε αμφισβητείται, ανοιχτά πλέον, και η εν γένει ύπαρξη της μάλλον «φτιαχτής» ινδοευρωπαϊκής εθνότητος.

Τα στοιχεία, περισσοτέρως τα νεώτερα, τα εκ των ανασκαφών αποκτούμενα, τα οποία βοούν περί της αληθείας, δηλονότι οι Δωριείς αποτελούν γνησίως ελληνικό φύλο, έκπαλαι κατέχον εξ ολοκλήρου την νοτίως του Αρβάνου όρους της Αλβανίας περιοχήν της σημερινής ελληνικής Ηπείρου μετά της αλυτρώτου λεγομένης Βορείου Ηπείρου και ότι η πολυδιαφημιζομένη, από μακρού χρόνου, δίκην πλύσεως εγκεφάλου, «Κάθοδος των Δωριέων», ως βαρβάρων, δεν ήτο τίποτε άλλο παρά η έλευσις Ελλήνων Δωριέων στην Πελοπόννησο προς υποστήριξη των Ηρακλειδών στις μετά των Μυκηναίων Βασιλέων δυναστικές διαφορές των.
Ωστόσο, αυτές οι απλές, μετά συντριπτικών αποδείξεων, αλήθειες, φαίνεται ότι προσκρούουν σε αλύγιστες αντιρρήσεις, ημεδαπών και αλλοδαπών, οι οποίες, επί τη βάσει της παραγγελίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, «άραγε από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς» (Ματθ. ζ΄ 20), θα πρέπει του λοιπού να καταγράφονται ως εμπαθείς, δεδομένου, εκ των αντιρρησιών, οι μεν φιλοχρήματοι εκδηλώνονται ως ανάλγητοι, αδιάφοροι και ως αναίσθητοι, οι δε εγωϊστές απορρίπτουν, οι δε σαρκαστές περιγελούν και οι είρωνες περιπαίζουν. Αν καθίστατο δυνατόν, να μελετηθούν οι προσωπικότητες όλων αυτών των εμπαθώς ανθελλήνων, είναι βέβαιο ότι κάτω από βαρύγδουπα ονόματα θα απεκαλύπτοντο οι πλαστές προσωπικότητες όλων εκείνων, των εχθρών της αληθείας, οι οποίοι, ως μη έδει, αδιαφορούν, απορρίπτουν, περιγελούν και περιπαίζουν τις αλήθειες της Ελληνικής Ιστορίας.

Αλλ’ «έσεται ήμαρ». Στην Αλήθεια, στην Αλήθεια του Θεού, ουδεμία δύναμις δύναται να κατισχύσει. Το αυτό θα συμβεί, θάττον ή βράδυον, και της περί των Ελλήνων Αρβανιτών Αληθείας. Σύμμαχοι σ’ αυτόν τον αγώνα θα πρέπει, ως πρόμαχοι, λόγω ιδιαιτέρων πνευματικών ιδιοτήτων, πανισχύρων, να αποδυθούν πρωτίστως οι εκκλησιαστικοί, ιδιαίτατα οι Αγιορείτες λόγιοι Πατέρες. Και ο μισθός αυτών θα είναι «πολύς εν τοις ουρανοίς» (Ματθ. ε΄ 12). Διότι, εάν, παρ’ελπίδα, δεν θα είναι αυτοί, τότε ποίοι;

*Ο Νικόλαος Ζερβός είναι

τ. Διευθυντής του Υπουργείου Τύπου
τ. Ακόλουθος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας Βόννης
τ. Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας Βιέννης
τ. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαλαμίνος
τ. Γενικός Γραμματεύς του Δήμου Σαλαμίνος
τ. Επίτροπος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σαλαμίνος
τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Σαλαμίνος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...