Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο Άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης συλλειτουργεί με τον άγιο Ραφαήλ!

Στο Νεοχώρι Σιντικής του νομού Σερρών, στους πρόποδες του όρους Μπέλες, υπάρχει ο ιερός ναός των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Ο π. Ιωάννης αξιώθηκε από τον Θεό να γίνει ο κτίτορας του παρεκκλησίου αυτού! Τα πρώτα χρόνια που τον είχαμε γνωρίσει και ήταν καλά στην υγεία του, έκανε πολύ συχνά αγρυπνίες, στις οποίες συμμετείχαν και άλλοι ιερείς καθώς και πλήθος πιστών από τα γύρω χωριά και τις Σέρρες! Σε μια αγρυπνία υπήρχε το αδιαχώρητο και συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο και άλλοι τρεις ιερείς. Η ακολουθία ήταν κατανυκτική και η συμμετοχή των πιστών, ένθερμη!

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας κάποιοι, ελάχιστοι, είπαν ότι είδαν να συμμετέχουν πέντε ιερείς (ανάμεσά τους και η μεγάλη μου κόρη, τότε 12 ετών), ενώ οι περισσότεροι έλεγαν ότι οι ιερείς ήταν τέσσερις! Ρωτήσαμε τον π. Ιωάννη και μας είπε ότι ο πέμπτος ιερέας ήταν ο άγιος Ραφαήλ και ότι τον είδαν όσοι είχαν "καθαρά" μάτια! Μετά από λίγες ημέρες περνούσαμε έξω από τον ιερό ναό των αγίων Αναργύρων, στις Σέρρες, όπου στον περίβολο του ναού υπάρχει μικρός ναΐσκος των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Τότε η κόρη μου, δείχνοντας τον άγιο Ραφαήλ στην εικόνα είπε:"Αυτός είναι ο ιερέας που λειτουργούσε προχθές στην αγρυπνία που έκανε στο Νεοχώρι ο π. Ιωάννης"!!!

Στις παρακλήσεις και τις αγρυπνίες που γίνονταν στον άγιο Ραφαήλ, όταν θύμιαζε ο π. Ιωάννης, κοιτούσε πολλές φορές ψηλά και όλοι αναρωτιόμασταν τι έβλεπε! Δεν τον ρώτησα ποτέ γι αυτό το γεγονός, αλλά είμαι σίγουρος ότι έβλεπε Αγίους και Αγγέλους! Η αγία ευχή του καθώς και του μεγάλου μας αγίου Ραφαήλ, να μας προστατεύουν πάντοτε!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός, Σέρρες

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...