Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Το κακό με κακό ποτέ δεν θα καταστραφεί, δεν θα διωχτεί. Φοβάται μόνο την αγάπη, φοβάται μόνο το καλό


"... να είστε υπομονετικοί, να μην ενοχλείστε , το πιο σημαντικό, μην είστε θυμωμένοι. Το κακό με κακό ποτέ δεν θα καταστραφεί, δεν θα διωχτεί. Φοβάται μόνο την αγάπη, φοβάται μόνο το καλό... ".
Άγιος Αθανάσιος του Κόβροφ (Ζαχάρωφ)

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Προσπαθήστε να βοηθήσετε τους ανθρώπους όσες φορές αισθάνεστε ότι μπορείτε. Είστε ζωντανοί μέχρι να νοιάζεστε για τον πόνο άλλων ανθρώπων.



Οι ευλογημένες πράξεις των γονέων , είναι σαν τον σπόρο που στην αρχή χάνεται μέσα στο χώμα ... μέσα στο γόνιμο υποσυνείδητο των τέκνων. Μετά ακολουθεί η προσευχή που σαν το νερό θα δώσει ζωή και ανάπτυξη , και αυτός ο σπόρος θα ευδοκιμήσει και θα δώσει γλυκούς καρπούς... τις αρετές της σωτηρίας και της αιώνιας δοξασίας του Κυρίου μας.

Η τρομερή μάστιγα της εποχής μας είναι η άνεση.
Η άνεση είναι μια κατάσταση θανάτου όταν ένα άτομο είναι εντάξει, όταν δεν χρειάζεται τίποτα πια. Σε αυτή την κατάσταση, εμφανίζεται παχυσαρκία της καρδιάς.
Οι άνθρωποι με κορεσμό και άνεση σταματούν να αντιδρούν στον πόνο, η συμπόνια εξαφανίζεται και, αντίθετα, γεννιέται ένα πνεύμα κατανάλωσης. Το πρόσωπο ζυγίζει όλη την ώρα: όφελος ή συνείδηση, και τι θα κάνω από αυτό.
Μια ψυχή όλη την ώρα πρέπει να είναι ανήσυχη, να ψάχνετε. Μια ψυχή που δεν χρειάζεται τίποτα είναι μια νεκρή ψυχή. Πολλοί άνθρωποι ζουν τώρα με νεκρές ψυχές.
Πατήρ Ευγένιος Popichenko

Για να νιώθεις πάντα αγάπη πρέπει να πάρεις σταθερή απόφαση. Να αγαπάς ότι και να γίνει. ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΒΕΛ GUMEROV




Στην πνευματική ζωή δεν υπάρχει "αύριο" - σώστε την ψυχή τώρα!
(Συμεών του Άθω)


Κάθε άλλη αγάπη πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην αγάπη του Χριστού. Ο Κύριος ζητεί να τον αγαπούμε περισσότερο από κάθε τι άλλο. Και το αξίζει! 

ΓEΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΕIΠΕ ΓEΡΩΝ. Μην περιμένετε ή ψάχνετε θαύματα. Υπάρχει μόνο ένα θαύμα που είναι πάντα μαζί μας. Αυτή είναι η Θεία Λειτουργία.



"Αν και αληθώς ο άγγελος σου φανεί , μην το δεχτείς, αλλά να λες στον εαυτό σου: Δεν είμαι άξιος να δω έναν άγγελο, επειδή έζησα σε αμαρτίες". 

Πατερικό των Πατέρων της Αιγύπτου
ΕIΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Ναι, ήσαστε λάθος, αλλά εσείς οι ίδιοι δεν είστε λάθος. Ο Θεός ήρθε στη γη για ανθρώπους σαν εμάς.


ΕIΠΕ ΓΈΡΩΝ. Δεν χρειάζεται να τιμωρώ ανθρώπους για τις αμαρτίες τους. Η αμαρτία είναι η ίδια μια τιμωρία που σας καταστρέφει από μέσα. Και ο στόχος μου δεν είναι να τον τιμωρώ. Η χαρά μου είναι να τον θεραπεύσω. 


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...