Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Εικόνες ''Αποκάλυψης'' στην Γαλλία: Στρατιώτες & οχήματα αναπτύσσονται στους δρόμους - Ξυλό σε καταστήματα για φάρμακα & τροφές!

Στιγμές που βλέπαμε μόνο σε ταινίες ξεδιπλώνονται μπροστά μας τις τελευταίες ώρες

Η πανδημία έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον πλανήτη, με όλο και περισσότερες χώρες να παίρνουν μέτρα.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ο Μακρόν χθες στο διάγγελμά του, ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί ο ιός, ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα κλείνουν τα σύνορα του χώρου Σένγκεν και της ΕΕ για τη Γαλλία, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα ώστε να σταματήσει η διάδοση του νέου κορονοϊού.

Οι Γάλλοι πολίτες θα επιτρέπεται μόνο να βγουν από τα σπίτια τους για απαραίτητες διαδρομές όπως για δουλειά ή για σούπερ μάρκετ.

Ταυτόχρονα η Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς και στρατιώτες για την επιβολή των μέτρων αυστηρού περιορισμού που διέταξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι πρόστιμα ύψους έως και 135 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Οι πρώτες εικόνες και τα βίντεο ήδη κυκλοφορούν και θα πίστευε κανείς πως πρόκειται για μία χώρα που βρίσκεται σε πραξικόπημα!

Πάντως υπάρχουν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις λόγω και των μέτρων, αλλά και της υστερίας εξαιτίας του ιού, με χιλιάδες κόσμου να πλακώνεται στους δρόμους.
Την ίδια στιγμή και η Σερβία λαμβάνει μέτρα, καθώς με εντολή Βούτσιτς αναπτύσσονται σε όλη την χώρα ένοπλες δυνάμεις.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...