Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Σάλτσμπουργκ. Τα καλύτερα αξιοθέατα

Το Σάλτσμπουργκ είναι πόλη στην δυτική Αυστρία και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ.
Από τα παλιά χρόνια το Σάλτσμπουργκ αποτελεί σημαντική πόλη στο δρόμο μεταξύ βορρά και νότου. Μεγάλο πλούτο απέκτησε η πόλη στα σύνορα της Βαυαρίας με το ορυκτό αλάτι (γερμανικά: "Salz").

Η πόλη προστατευόταν από το κάστρο (γερμανικά: "Burg") που φέρει το όνομα Hohensalzburg και σήμερα αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο. Σημαντική εμπορική και τουριστική σημασία έχει για την πόλη το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Μότσαρτ. Το όνομα του φέρουν σήμερα πολλά προϊόντα όπως ένα λικέρ, σοκολατάκια κλπ.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης της Αυστρίας:


1. Salzburger Dom

Είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης, σε στυλ μπαρόκ, που χτίστηκε το 1628 και από τότε αποτελεί το σύμβολο της πόλης και το κυριότερο αξιοθέατο.



2. Hohensalzburg Fortress


Φρούριο του 1077 που διατηρείται πλήρες και είναι πολύ εντυπωσιακό. Είναι ανοιχτό για το κοινό και εκτός από τα μεσαιωνικά δωμάτια και την ρομαντική αυλή, εκεί γίνονται συχνά όμορφες εκδηλώσεις όπως τα Fortress Concerts. Μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ.


3. Gedreidegasse- H πιο πολυσύχναστη οδός της πόλης

Στον αριθμό 9 αυτού του δρόμου γεννήθηκε ο Μότσαρτ. Ένα αρχοντικό που έχει διατηρηθεί ως μουσείο και μπορείτε να το επισκεφτείτε και εσωτερικά.



Ο εμπορικός δρόμος, όπου το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο (κυρίως μπουτίκ). Είναι η περιοχή που ζούσαν οι πλούσιοι.


4. Η κατοικία του Μότσαρτ


Το σπίτι που έζησε και εργάστηκε αργότερα, ο διάσημος συνθέτης κλασσικής μουσικής, έχει μετατραπεί σε μουσείο.


5. Hellbrunn Palace & Trick Fountains



To 1612, λίγους μήνες αφού πήρε το θρόνο ο Prince Archbishop Markus Sittikus von Hohenems, διέταξε να χτιστεί το πολυτελές αυτό οίκημα στους πρόποδες του βουνού.


Είναι ένα μαγευτικό παλάτι με εντυπωσιακές αυλές, πολλά συντριβάνια, κήπους και το μουσείο φολκλόρ.


6. Salzburg Museum


Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Μότσαρτ (Motzart square), το καινούριο μουσείο με μοντέρνο στυλ, που παρουσιάζει αρχαιολογικά ευρήματα, την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης.


7. Museum of Modern Art Salzburg Mönchsberg

Το μουσείο μοντέρνας τέχνης στεγάζεται σε ένα τεράστιο μπαρόκ κτίριο και φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Το εσωτερικό του μουσείου είναι πραγματικά πολύ μοντέρνο και ιδιαίτερο.


8. Μουσείο φυσικής ιστορίας και τεχνολογίας

Έχει ένα εντυπωσιακό ενυδρείο, που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα της κεντρικής Ευρώπης. Σε 36 δεξαμενές παρουσιάζεται η ομορφιά του βυθού, από τροπικά ψάρια μέχρι τα νερά του Αμαζόνιου. Στο μουσείο επίσης θα δείτε πολλά ερπετά και αμφίβια, καθώς και παρουσιάσεις και εκθέσεις για τη ζωή, την αναπαραγωγή και την τεχνολογία.

Στον καινούριο τομέα για το διάστημα, οι επισκέπτες παίρνουν μέρος σε πολλά πειράματα και ανακαλύπτουν τον όμορφο κόσμο της τεχνολογίας, της φυσικής και του ανθρώπινης φύσης.


9. Residence Gallery Salzburg


Allegorie auf Karl V - Peter Paul Rubens



Stilleben v. Jan Davidsz. De Heem

Συλλογή με πίνακες από την Ευρώπη του 16ου ως και 19ου αιώνα. Εστιάζει σε Ολλανδικούς πίνακες του 17ου αιώνα, ιταλικούς, γαλλικούς και Αυστριακούς μπαρόκ πίνακες από τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Συχνά φιλοξενούνται ειδικές εκθέσεις μοντέρνας τέχνης.

10. O ζωολογικός κήπος


Ο ζωολογικός κήπος του Σάλτσμπουργκ παρέχει στα ζώα φυσικό περιβάλλον και αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Ένας από τους βασικούς στόχους του κήπου είναι να συνδυάζει την αρμονική ισορροπία μεταξύ του φυσικού τοπίου της περιοχής και του περιβάλλοντος των ζώων.

https://traveltipsgr.blogspot.com/2017/08/blog-post.html 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...