Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Το σύστημα λέιζερ Peresvet δοκιμάζετε στη Ρωσία.To νέο Ρωσικό μυστικό υπερόπλο λέιζερ


Ο ρωσικός στρατός κυκλοφόρησε εκπληκτικά βίντεο από τα συστήματα λέιζερ της Peresvet που εισέρχονται στην υπηρεσία δοκιμών, ρίχνοντας λίγο περισσότερο φως στο όπλο αιχμής.

 

Ένα σύντομο βίντεο ενός λεπτού δείχνει το σύστημα λέιζερ "σε δοκιμή" έξω από το Teikovo, μια πόλη δυτικά της Μόσχας. Το σύστημα βγαίνει αργά από ένα υπόστεγο και εκτοξεύει μια συσκευή με σχήμα βαρελιού, πιθανώς ένα φακό λέιζερ.
Στη συνέχεια, η κάμερα στρώνει γρήγορα το δωμάτιο ελέγχου του Peresvet και έναν χειριστή που χειρίζεται το σύστημα με τηλεχειρισμό.
Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα πληρώματα είχαν υποβληθεί σε αυστηρή εκπαίδευση για να εξασφαλίσουν ότι το εξελιγμένο σύστημα θα επανδρωθεί σωστά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Παρόλο που ο Peresvet παρουσιάστηκε στο κοινό από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα φέτος, λίγα είναι επαληθεύσιμα για το μυστικό όπλο. Οι ειδικοί αμφιβάλλουν για τον ακριβή σκοπό του λέιζερ, αναρωτιούνται αν πρόκειται για μια ισχυρή συσκευή παρεμπόδισης ή για ένα σύστημα ικανό να εμπλέξει τους εναέριους στόχους.
Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο ρωσικός στρατός κυκλοφόρησε ένα άλλο βίντεο του μαχητικού λέιζερ, το οποίο διαθέτει τουλάχιστον δύο φορτηγά-συναρμολογημένα συστήματα, συνοδευόμενα από πολλά οχήματα διοίκησης και υποστήριξης.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση την 1η Μαρτίου, ο Πούτιν αποκάλυψε ένα ευρύ φάσμα ολοκαίνουργιων συστημάτων όπλων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος λέιζερ μάχης. Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από το κοινό να προτείνει και να ψηφίσει για τα ονόματα αυτών των όπλων.
Η λέξη λέιζερ καταπολέμησης της τεχνολογίας έλαβε το όνομά της προς τιμήν του Peresvet, ενός διάσημου μοναχού πολεμιστή που πολέμησε στη μάχη του Kulikovo το 1380 που έληξε τη μογγολική κυριαρχία της Μεσαιωνικής Ρωσίας.



ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : https://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/peresvet-to.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...