Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Θρίαμβος: Με ρυθμούς ντόμινο καταρρέουν οι γραμμές των τζιχαντιστών στη Ν.Συρία -Απελευθέρωσε χριστιανικές κοινότητες ο συριακός Στρατός

Καταρρέουν με ρυθμούς ντόμινο οι γραμμές των τζιχαντιστών καθώς ο συριακός Στρατός στρατός με κεραυνοβόλα επίθεση τις τελευταίες 48 ώρες στη Νότια Συρία, απελευθέρωσε τις πόλεις Al-Hirak, Sowra, Alma, Rakhm, Maliha Sharqi, Gharbi, Sad Ibta, Tell Hamad, τις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας 271, Ταξιαρχίας 52, αεροπορική βάση 49, την Gharbiyyeh.

Οι ισλαμιστές πλέον έχουν περικυκλωθεί στην Daraa με λαβίδα θανάτου. Ή παραδίδονται ή πεθαίνουν.

Με μια τρομαχτική συγκέντρωση πυρός χιλιάδων ανδρών από την 4η, 5η, 7η, 9η, 11,14 και 15η Μεραρχία, δυνάμεις πολιτοφυλακής NDF, τις δυνάμεις Al-Jalīl, τη Δύναμη «Τίγρης», τον «Παλαιστινιακό Στρατό της Ελευθερίας», τις «Ταξιαρχίες της Ιερουσαλήμ» την «Ταξιαρχία του Ιμάμη Χουσείν» , την πακιστανική «Ταξιαρχία Zainebiyoun» δυνάμεις της Χεζμπολάχ, Ιρανοί Φρουροί, Αφγανοί πολιτοφύλακες, ιρακινές δυνάμεις της Asaib Ahlil Hak σε συνδυασμό με ρωσική αεροπορική κάλυψη και δυνάμεις πυροβολικού, ο συριακός Στρατός κατάφερε να εγκλωβίσει χιλιάδες ισλαμιστές. Αλλοι προχωρούν σε συμφιλίωση και άλλη πεθαίνουν.

Σε δάκρυα χαράς ξέσπασαν οι άντρες του συριακού Στρατού μόλις απελευθέρωσαν την χριστιανική πόλη Rakham, το χωριό Samma και την εκκλησία του που έλεγχαν οι τζιχαντιστές από το 2014 . Στρατιώτες των δυνάμεων ‘Τίγρης» εισήλθαν στην χριστιανική εκκλησία Samma Al-hniedat εμφανώς συγκινημένοι και χαρούμενοι

Δείτε παρακάτω εικόνες με την εκκλησία να έχει υποστεί μεγάλες κατατροφές από τους τζιχαντιστές.

Επιπλέον, οι ισλαμιστές στις πόλεις Sayda, Umm Mayadin, Nasib και Tayyibah είναι έτοιμοι να παραδοθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα οι ισλαμιστές που είχαν υπό τον έλεγχο τους τις πόλεις Ibtaa, Tafas και Da’el έρχονται σε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση και παραδίδουν οπλισμό και θέσεις προσπαθώντας να σωθούν.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επέλαση του συριακού Στρατού στον Νότο της χώρας, η μία πόλη μετά την άλλη απελευθερώνεται

Συνολικά 55 χωριά στην Daraa πέρασαν στον έλεγχο του συριακού Στρατού .Η επιχείρηση έχει την κωδική ονομασία «opBasalt»»Επιχείρηση Βασάλτη».

Η πόλη Nowa στην δυτική Daraa καθώς και οι πόλεις Jasim και Rakhm , η δυτική και ανατολική Ghariyah δέχονται σφοδρές επιθέσεις με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές.

Η Daraa γνώρισε πρωτοφανείς βομβαρδισμούς. 100 αεροπορικά πλήγματα μέσα σε λίγες ώρες. Ο χάρτης απεικονίζει που χτυπούσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά.

Οι ισλαμιστές παρατούν αποθήκες οπλισμού και κινητά νοσοκομεία στην Busra al Harir και τρέχουν να διαφύγουν

T-72AV, T-72, T-55M ήρθαν στα χέρια του συριακού Στρατύ στην Busra al-Harir.

Ο συριακός Στρατός την κατέλαβε με αιφνιδιαστική επίθεση κατά την διάρκεια της νύχτας. Οπως σημειώνουν στρατιωτικές πηγές στην περιοχή «αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια της Ρωσίας. Οι γραμμές των ισλαμιστών κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτο».





































































































Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...